O-STA

DINO MERLIN - 18. september 2004, Križanke Ljubljana

Promocija nove plošče - BUREK

in THE BEST OF DINO MERLIN

Dino Merlin se bo predstavil v sklopu svoje velike turneje po vseh večjih mestih bivše Jugoslavije tudi v Ljubljani 18.septembra v Križankah. S svojo spremljevalno skupino bo promoviral novo ploščo Burek.

Dino Merlin obljublja veliki spektakel s svojo 12 člansko zasedbo. Poleg starih pesmi bo predstavil tudi pesmi s svojega novega albuma, kot je Supermen v duetu z Željkom Joksimovićem, Ti si mene v duetu z Nino Badrić in pesem z nemškim glasbenikom Edom Zanki - Verletzt.

DINO MERLIN - BIOGRAFIJA

Edin Dervišhalidović alias Dino Merlin je rojen leta 1962 v Sarajevu. Dino Merlin je ena največjih glasbenih zvezd bivše Jugoslavije. Živi v Sarajevu, kjer je med drugim dve leti nazaj napolnil štadion Koševo. Njegov koncert v Sarajevu je obiskalo 80.000 ljudi. Poznamo ga najbolj po njegovih velikih hitih kot so: Godinama, Kad zamirišu jorgovani, Učini mi pravu stvar, Moj je život Švicarska, Bosnom behar probeharao�...

Ko je leta 1995 objavil album Fotografija je veliko ljudi pomislilo, da je to njegov maximum, ko pa je leta 2000 publiki predstavil album Sredinom je šel še nekaj korakov naprej in je že takrat svojim oboževalcem obljubil, da bo z naslednjo ploščo ponudil še nekaj več. Obljubo je tudi držal. Tisto, kar se nova plošča Burek razlikuje od predhodnega albuma tega sarajevskega glasbenika je ta, da je v albumu Sredinom že v začetku na površino splavala pesem Godinama s hrvaško pevko Ivano Banfić, katera je postala ena največjih hitov na Balkanu v zadnjih desetih letih. Na plošči Burek pa se Dino Merlin odloči kar za tri duete: duet z Željkom Joksimovićem, duet z Nino Badrić in duet z Nemcem Edom Zankiem. Pravzaprav, od uvodne pesmi Manu Chao pa vse do petnajste pesmi na novi plošči Burek bo vsakdo našel tudi pesem po svojem okusu.

V kolikor ste zainteresirani za več informacij o Dina Merlina nam javite na naš email: vkaurin@s5.net