O-STA

Vas zanima, kakšen cilj si je za 2018 zadala Ula Furlan?

Ste ves čas utrujeni? Zaspani? Čutite, da vam nekaj manjka, da vaše telo ni v ravnovesju? Verjetno ste eni od tistih, ki ves dan preživijo v pisarni, za računalnikom, za volanom v avtomobilu ali pa ves čas skačete z enega sestanka na drugega. Najverjetneje niste niti zadovoljni z vašo poklopljeno držo.

#ZAobljuba 2018

S podobnimi težavami se spopada tudi uspešna igralka, televizijska voditeljica, kolumnistka Ula Furlan. Njena glavna #ZAobljuba je, da v osmih tednih s pomočjo terapevtov in strokovnjakov Term Portorož popravi svojo držo in okrepi mišice, ki vsakodnevno prenašajo breme celotnega telesa.

Močne mišice za pravilno držo

V Medicinskem centru Term Portorož so ji naproti stopili strokovnjaki. S pravilnimi vajami za okrepitev mišic ji bodo pomagali, da bo njena drža ponovno vzravnana. Z individualnimi vajami bo Ula izboljšala omejeno gibljivost sklepov in okrepila mišice, hkrati pa je fizioterapevtka v Termah Portorož Ulo naučila ustreznih vaj, ki jih bo lahko redno doma izvajala kar sama.

"S kraniosakralno terapijo sem našla notranjo luč"

Po tem, ko se je naučila ustreznih načinov, kako izboljšati držo, so ji priporočali še kraniosakralno terapijo. "To je eno doživetje, izkušnja, ki mi je popolnoma pisana na kožo. Gre za rahel stik s terapevtom, ki ne dela s težo, ampak s pritiskom 5 gramov. To je teža majhnega sladkorčka, ki ga dobite ob kavi," pove Ula, ki pravi, da ji ta terapija pomeni poglobljeno občutenje svojega telesa. Fizično je čutila, kako se je postopoma sestavljalo njeno telo, ki je lani že skoraj pregorelo. "Zdaj, ko lovim svoj notranji mir in ravnovesje sama s sabo, je kraniosakralna terapija tista, ki mi je pokazala, kdo sem, kje sem in z njeno pomočjo sem ponovno našla notranjo luč, svoj mir."

Ne poznate kraniosakralne terapije?

Kraniosakralna terapija je nežna, a hkrati zelo učinkovita ročna tehnika, ki vpliva na cerebrospinalno tekočino in močno izboljša delovanje centralnega živčnega sistema. Učinkuje na celo telo, zmanjša posledice stresa, izboljša imunski sistem ter pomaga pri mnogih kroničnih boleznih.

Odpravite glavobole in utrujenost

V Termah Portorož jo svetujejo ljudem s pogostimi glavoboli, bolečinami v vratnem in ledvenem delu hrbtenice, ki so lahko tudi posledica nepravilne drže. "Ne boste verjeli, pomaga tudi pri kronični utrujenosti, težavah z ravnotežjem, celo odpravlja težave z očmi, neprijetnosti ob endogeni depresiji, hiperaktivnosti in motnjah v delovanju centralnega živčnega sistema," pojasnjuje dr. Lepa Veljanovič, ki je z Ulo najprej opravila celovit pregled, preden ji je svetovala ustrezne storitve. Tudi vam bo z veseljem.

#ZAobljuba z Ulo Furlan in Mišo Molk se torej nadaljuje. Terme Portorož vam ta teden nudijo 30% popust na individualne vaje fizioterapije in kraniosakralno terapijo, ki jih je v Medicinskem centru poskusila tudi Ula Furlan. In v svojih zapisih in video posnetku tudi pokazala, da storitve zares učinkujejo. Že po prvem obisku. Skok na morje po sonce in cenejše storitve.