O-STA

Qualys je prevzel ponudnika mrežnih varnostnih tehnologij NetWatcher

28.2.2018
Qualys, vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je konec leta 2017 prevzel podjetje NetWatcher, s čigar tehnologijami bi naj izboljšal predvsem svojo ponudbo varnostnih storitev iz strežniških oblakov. Pričakuje se, da bo nova ponudba v celoti integrirana v Qualys-ove rešitve do konca leta 2018. Osebje podjetja NetWatcher se bo integriralo v Qualys, vključno z upravo, ki bo prevzela nekaj vodilnih mest po oddelkih. Qualys obljublja, da bo še naprej nemoteno podpiral obstoječe stranke doslej samostojnih produktov in rešitev podjetja NetWatcher.

NetWatcher je lastnik tehnologij za varnostni nadzor omrežij, v katere so integrirane funkcionalnosti upravljanja ranljivosti, zaznavanja vdorov, spremljanje vedenjskih vzorcev, SIEM, spremljanje in vodenje informacij o grožnjah v realnem času.

Citat

Philippe Courtot, CEO, Qualys: "Built on open source components, NetWatcher has created a comprehensive cybersecurity and threat intelligence service that helps businesses of all sizes effectively manage cyber threats, provide incident response, and manage compliance across on-premise, hybrid and cloud environments. Native integration of NetWatcher into the Qualys Cloud Platform allows us to deliver its capabilities at enterprise scale, helping us expand our reach into the real-time threat intelligence market and strengthen our relationships with managed security service providers, who will offer and deliver this service to their clients worldwide."

NetWatcher tehnologije

· Senzorji za zbiranje informacij o grožnjah na podlagi korelacije podatkov iz različnih virov kot so IDS, SIEM ali NetFlow; lahko so nameščeni lokalno ali v strežniškem oblaku.

· Senzorji na končnih sistemih za posredovanje revizijskih sledi ter analizo vedenjskih vzorcev znotraj sistema ali med uporabniško prijavo na javna oz. ne nadzirana ali zaščitena brezžična omrežja.

· Spremljanje vedenjskih vzorcev v internem sistemu za zaznavanje notranjih groženj, obveščanje o uporabniško ustvarjenih ranljivostih kot so tvegane aplikacije ali pošiljanje nezaščitenih občutljivih podatkov v internet.

· Takojšnje obveščanje o zlorabah posredno preko strankinega portala, mobilne aplikacije, poročil elektronske pošte ali SMS sporočil.

· Skladnostna poročila za potrebe PCI DSS, SOX, ISO, GLBA, HIPAA in drugih industrijskih regulativ, ki vključujejo vodenje revizijskih sledi, upravljanje in poročanje.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.qualys.com/company/newsroom/news-releases/uk/qualys-announces-agreement-to-acquire-assets-of-netwatcher/

### ### ###

O podjetju Qualys

Qualys je vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo. Podjetje je zmožno zagotoviti postavitev servisne storitve SaaS v le nekaj urah kjerkoli v svetu, s tem lahko strankam omogoči sproten in nenehen nadzor nad varnostjo in skladnostjo.

Qualys dobavlja rešitve za varnostno revizijo in upravljanje z ranljivostmi za organizacije vseh vrst in velikosti, katerih cilj je varovati dragoceno poslovno platformo in ublažiti tveganja. QualysGuard je vodilna rešitev podjetja, je storitev za zaščito informacijskih omrežij, samodejno izvajanje varnostnih revizij in zagotavljanje podpore pri ohranjanju skladnosti, ki proaktivno in samodejno prepoznava varnostne ranljivosti, ugotovi na katera informacijska sredstva lahko vplivajo, in zagotavlja podporo pri celotnem postopku sanacije teh ranljivosti. Uporablja jo več kot 6000 organizacij v 10 državah, vključno z večino iz seznama Fortune Global 100. QualysGuard izvede več kot milijardo IP revizij na leto.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.qualys.com/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, Product Manager

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com