O-STA

Z NLB Pay boste plačevali kar z mobilnim telefonom

NLB je ob dnevu žena kot prva slovenska banka ekskluzivno predstavila novo storitev NLB Pay - mobilno denarnico, ki omogoča najsodobnejši način plačevanja na prodajnih mestih z mobilnim telefonom.

NLB Pay predstavlja še eno od modernih digitalnih rešitev, ki bo kmalu na voljo vsem imetnikom NLB Kartic Mastercard. Ti bodo lahko uživali v zanesljivem, enostavnem, varnem, predvsem pa uporabniku prijaznem načinu plačevanja, ki dodatno krajša postopek plačila na prodajnem mestu.

V mobilni denarnici NLB Pay so združene lastnosti klasične plačilne kartice in v mobilni telefon vgrajene NFC tehnologije, ki omogoča brezstično povezavo pametnega telefona in čitalnika za plačevanje na prodajnem mestu (terminal POS). Storitev bo mogoče izredno hitro in enostavno aktivirati: imetnik katere koli NLB Plačilne kartice Mastercard bo to lahko naredil popolnoma sam, brez pomoči bančnika in to v eni sami minuti. Obisk poslovalnice ne bo potreben. NLB Pay s tem odgovarja na potrebe uporabnikov in jim zagotavlja še enostavnejše plačevanje. Pred plačilom je treba le odkleniti telefon, na katerem je vklopljen NFC. Pri tem so pri NLB povzeli že obstoječi način plačevanja z brezstičnimi karticami, s katerimi lahko plačujemo na več kot sedmih milijonih lokacij v 107 državah sveta, - prislonim in plačam.

V sklopu plačevanja z mobilno denarnico NLB Pay bo za zneske nad 15 evrov še vedno potreben vnos številke PIN na terminalu POS, za manjše zneske pa bo treba počakati na odziv terminala POS. Na ta način bo zagotovljena enostavna uporabniška izkušnja ob najvišji stopnji varnosti.

Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB, je na ekskluzivni predstavitvi mobilne denarnice NLB Pay dejal: "Bančne storitve, ki jih lahko izvajamo preko mobilnih telefonov, postajajo vse bolj aktualne, saj so enostavne, hitre in varne, uporabnikom pa omogočajo prihranek časa. V NLB zato ogromno vlagamo v razvoj in na trg vseskozi uvajamo novosti. Premagujemo ovire in dosegamo nove mejnike, da našim uporabnikom ponudimo učinkovite rešitve. Za vse, kar sledi. Prepričan sem, da bo tudi naša najnovejša storitev, mobilna denarnica NLB Pay, uporabnikom še dodatno olajšala poslovanje."

Nataša Dulc Strahinič, vodja projekta NLB Pay na področju kartičnega poslovanja, pa je pojasnila: "Projekt NLB Pay je plod odličnega sodelovanja med družbami Mastercard, Bankrat in NLB. Prvi projektni sestanki so se pričeli nekje v drugi četrtini preteklega leta, bili pa so precej intenzivni, ker smo imeli tisoč in eno idejo in željo. Zato sem danes neverjetno ponosna na vse sodelujoče v projektu, da nam je skupaj uspelo preseči še en mejnik v digitalizaciji plačilnih storitev in uporabnikom ponuditi mobilno denarnico. V NLB nam je namreč izjemno pomembno, da smo za naše uporabnike ob pravem času na pravem mestu s pravo rešitvijo."

Boštjan Fabjančič, predstavnik Mastercard, Slovenija, pa je predstavitev mobilne denarnice NLB Pay zaključil z mislijo: "Pred dobrimi tremi leti smo uporabnikom predstavili brezstične kartice, ki so postale del našega vsakdana. Naslednja postaja je vezana na našo razvado, a hkrati tudi nujo - priročno mobilno napravo. Z razvojem mobilne denarnice se bo zgodba nadgradila in prispevala k še močnejši interakciji med banko izdajateljico in uporabniki. Veseli smo, da lahko skupaj z vsemi partnerji ustvarjamo digitalno prihodnost in tlakujemo pot do najsodobnejših načinov plačevanja za vse imetnike kartic Mastercard."Sodelujoči in povabljeni gostje so prvo plačilo prek mobilne denarnice NLB Pay namenili projektu Botrstvo, ki nadaljuje lanskoletno dobrodelno zasnovano noto Tudi brez dotika se lahko dotaknete srca. V nadaljevanju so premierno predstavitev pospremili z napovedjo svežega glasbenega prvenca, projekta NLBlender.Za več informacij o novi storitvi smo vam 24 ur na dan in sedem dni v tednu na voljo v spletnem klepetu in video klicu. NLB Komuniciranje