O-STA

Synology je predstavil Beta izid rešitve Active Backup za Office 365

Ljubljana, 13. marec 2018 - Korporacija Synology Inc. je objavila izid beta različice Active Backup za Office 365 z dodatno podporo za zaščito elektronske pošte, kontaktov in koledarja. Rešitev, poleg obstoječe podpore Microsoftovi rešitvi OneDrive for Business, sedaj podjetjem omogoča učinkovit nadzor nad še več podatki, ki jih zaposleni uporabljajo in delijo v okolju Microsoft Office 365.

"Odkar se vse več podjetij odloča za prenos svojega poslovanja v oblak, gre za našo prvo rešitev za celovito varnostno kopiranje podatkov shranjenih v storitvah v oblaku," je izjavil Jia-Yu Liu, direktor skupine za razvoj aplikacij v podjetju Synology Inc. "Družina aplikacij Active Backup omogoča enostavno združevanje podatkov,ki so razpršeni v fizičnih, virtualnih ali oblačnih okoljih, v osrednjo rešitev za varnostno kopiranje. V bližnji prihodnosti bomo predstavili tudi rešitve Active Backup za virtualizacijo in fizično varnostno kopiranje."

Ključne funkcije:

Zaščita podatkov v e-pošti, kontaktih in koledarju

Rešitev omogoča varnostno kopiranje osebnih in skupnih nabiralnikov skupaj s prilogami in strukturo map ter s kontaktnimi podatki uporabnikov in njihovimi koledarji. To podjetjem omogoča učinkovito zaščito in varovanje podatkov pred potencialno izgubo, izbrisom ali zlonamernim napadom.

Granularna obnova, iskanje in izvoz

Učinkovito filtriranje po ključnih besedah z novim iskanjem vsebine. Od tam lahko uporabniki najdejo pravi e-poštni naslov, obnovijo in prenesejo posamezno datoteko, e-pošto, priloge pošte, stike in dogodke iz koledarja na samopostrežnem portalu storitev za obnavljanje, ne da bi morali obnoviti celotno varnostno kopijo. Uporabniki lahko pred izvedbo obnovitve v predogledu preverijo podrobnosti o e-poštnem sporočilu ali stiku in se tako prepričajo, da obnavljajo želeni element.

Izpopolnjene možnosti upravljanja

Preoblikovana armaturna plošča za centralizirano upravljanje omogoča administratorjem IT tako preglednost v realnem času, kot tudi zaščito prejšnjih verzij pošte, stikov in koledarja. Administrator bo lahko iz enotnega vmesnika nadzoroval storitve pogona in porabo pomnilnika, ki jo povzročijo posamezne storitve in večji uporabniki, pa tudi pretekle prenose podatkov. Poleg tega funkcija odkrivanja računov zdaj podpira samodejno dodajanje zaščite novih uporabnikov pošte, stikov in koledarja.Tako jih administrator ne mora več ročno nastavljati.

Licence

Podpora za OneDrive for Business je brezplačna; za napredne funkcije, kot so na primer zaščita e-pošte, kontaktov in koledarja pa bo po končanem beta testiranju treba dokupiti ločene licence za vsakega uporabnika. V času beta testiranja ni potrebno kupiti nikakršne licence, saj je programska oprema na voljo za preizkušanje z vsemi lastnostmi.

Za več informacij, obiščite https://www.synology.com/en-global/dsm/feature/active_backup_office365.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si