O-STA

Z akupunkturo nad alergije - za otroke in odrasle

Vdih. Izdih. Pomlad že čutimo v zraku, narava nas boža v vsej svoji veličini. Ampak: kar je za nekoga blagodejna sprostitev, je za ljudi z alergijami na cvetni prah lahko skoraj najhujša nočna mora. Vsako leto posamezniki preizkušajo sredstva za lajšanje reakcij na alergije in upajo, da bodo nekako prebrodili čudovito pomlad. V boju zoper alergije pa lahko pomaga tudi akupunktura, ki je zelo učinkovita naravna metoda preprečevanja in blaženja simptomov alergij brez stranskih učinkov.


Akupunktura za vse generacije

Število tretmajev je odvisno od oblike in stopnje alergije, v Termah Portorož pa v povprečju priporočajo serijo petih terapij. Ker alergije pogosto pestijo tudi naše najmlajše, v LifeClass Portorož predstavljajo novost: "Mnogi ne marajo iglic in med njimi so prav gotovo tudi najmlajši junaki, zato smo zanje pripravili akupunkturo s posebnimi stimulacijskimi nalepkami, da bo akupunktura zabavna in pisana."


Ravnovesje = zdravje

Akupunktura je sicer del tradicionalne kitajske medicine, ki se vse bolj uveljavlja tudi v Evropi in Ameriki. Po tradicionalni kitajski medicini naše zdravje temelji na nemotenem pretoku telesne energije Či (Qi) skozi telesne meridiane. Energijo Či sestavljata dve nasprotji - Yin in Yang. Če nista v ravnovesju, se razvije bolezen. Z obdelavo energetskih kanalov s tankimi iglami vzpodbudimo samozdravljenje telesa in ponovno vzpostavitev ravnovesja. Osnova akupunkture je zdravljenje celotne osebe: telesa, duše in duševnosti. Akupunktura je zelo učinkovita protibolečinska terapija pri težavah lokomotornega sistema in glavobolih, uporabljamo pa jo tudi v sprostitvene namene. Pri alergijah, astmi, odvajanju od kajenja in drugih težavah.


Naslednja postaja: Obala

Naslednja destinacija spomladanskega izleta je torej lahko kar Obala. Tam vas bodo pobožali tudi negativni ioni, ki so izjemno blagodejni za zdravje. Uravnavajo hormon sreče v telesu in spodbujajo h globokemu in pravilnemu dihanju, kar krepi imunski sistem, izboljša koncentracijo, zmanjša nespečnost, depresijo, glavobol in utrujenost. Med pavzo naredite še tretma z akupunkturo, ki je do 20. maja na voljo po promocijskih cenah, in se posladkate s pralinami iz Café Centrala. Zagotovo bo za vami prijetno izpopolnjen dan.


P.S.: Akupunktura pomaga tudi proti spomladanski utrujenosti.