O-STA

V soboto po zdravje v Velenje

Velenje, 5. april 2018 - Mestna občina Velenje bo v soboto, 7. aprila, med 9. in 12. uro na velenjski promenadi pripravila prireditev Velenje - mesto zdravja, v okviru katere bodo svoje dejavnosti predstavile različne organizacije s področja zdravja. Ponovno smo vzpostavili delovanje javnih pitnikov z vodo Šaleški biser, v Podjetniškem centru Standard pa je na ogled razstava Zdravo Velenje.

Že četrto leto zapored bo Mestna občina Velenje ob svetovnem dnevu zdravja organizirala prireditev Velenje - mesto zdravja. Potekala bo v soboto, 7. aprila, med 9. in 12. uro na velenjski promenadi, ob 10. uri pa bo prisotne nagovoril podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol. K sodelovanju smo povabili društva, organizacije in institucije, ki delujejo na področja zdravja, da predstavijo svoje programe. Našemu pozivu se je odzvalo 19 organizacij, ki bodo obiskovalce prireditve spodbujali k zdravemu in bolj aktivnemu življenju.

V sodelovanju s Komunalnim podjetjem Velenje smo ponovno vzpostavili delovanje javnih pitnikov. Na dvanajstih lokacijah na območju mestne občine Velenje (Velenjski grad, Staro Velenje, Mestno otroško igrišče, Mestna tržnica, Cankarjeva ulica, Kardeljev trg, Šalek, Osnovna šola Šalek, Sončni park, TRC Jezero, Mestni stadion in Škalsko jezero) se lahko občani in obiskovalci odžejajo z vodo Šaleški biser - okus zdravja. Je zelo zdrava in okusna pitna voda iz Šaleške doline, ki se po kakovosti uvršča v sam evropski vrh. Vodo smo zaradi njene svežine in blagodejnih učinkov na zdravje in dobro počutje poimenovali Šaleški biser - okus zdravja.

Pitniki nosijo imena po bolj ali manj prepoznavnih mitoloških in pravljičnih junakih, ki so smiselno povezani z okolico, kjer je pitnik nameščen (Kunigunda, Veles, Poskok, Bergmandeljc, Pika, Škrata Bisera, Palček, Vilenjak Šalček, Rožle, Zmaj, Krilata želva, Jezernik Velenjč). V letošnjem letu bomo nove pitnike namestili tudi na Velenjski plaži, enega dodatnega pa še na Velenjski grad.

Vse do konca junija bo v zunanjih izložbah Podjetniškega centra Standard na ogled razstava z naslovom Zdravo Velenje. Mimoidoči si bodo lahko ogledali izložbe lokalnih ponudnikov, ki s svojimi produkti in storitvami lahko pomembno prispevajo k izboljšanju zdravja. Predstavljena so tudi društva, ki imajo sedež v Velenju in delujejo na področju zdravja. Prav tako je prikazan zemljevid (prilagamo ga v priponki), z označenimi lokacijami kjer so nameščeni defibrilatorji. V mestni občini Velenje jih imamo kar 49.


Vljudno vabljeni in prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana

T: 03 8961 700
........................................................................................................................