O-STA

Poučno in zabavno: Poletna šola na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo

Med počitnicami bo spet pestro na Poletni šoli ljubljanske Fakultete za gradbeništvo in geodezijo
Udeleženci bodo spoznali raznolik svet gradbeništva, geodezije in vodarstva
Iz lanske ekskurzije v Planico

"Urbani gozd - merimo, gradimo in ozelenimo"

Tudi letos se bodo lahko srednješolci in osnovnošolci od 12. leta dalje udeležili poletne šole na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo UL, kjer bodo preko dela na konkretnem projektu spoznavali raznolik svet gradbeništva, geodezije in vodarstva, sklepali nova prijateljstva in se ob poučnih aktivnostih tudi zabavali. Poletna šola z naslovom "Urbani gozd - merimo, gradimo in ozelenimo", ki jo Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo UL pripravlja v sodelovanju z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS), bo udeležence letos navduševala od 2. - 6. julija.

Mesta prihodnosti in urbana senca

Udeleženci bodo v poletni šoli med drugim spoznavali, kako se načrtujejo in gradijo mesta prihodnosti po vzoru narave in kako s svojimi znanji pri tem sodelujejo geodet, gradbenik in vodar. V laboratorijih bodo spoznavali lastnosti gradbenih materialov in proizvodov, ki omogočajo posnemanje lastnosti naravnih sistemov in procesov, sooblikovali bodo poskusno polje akvaponičnega sistema, obstoječo leseno senco bodo pokrili z drenažnim betonskim tlakom v sodelovanju s podjetjem LafargeHolcim in jo ozelenili z zasaditvijo rastlin/ovijalk, ki bodo poleti dajale "urbano senco". Udeleženci poletne šole bodo tudi letos izvedeli veliko novega, na novo pridobljeno znanje pa bodo lahko takoj preizkusili tudi v praksi in ob koncu tedna občudovali izdelek, ki ga bodo naredili s skupnimi močmi in novim znanjem.

Ker pa je poleti obisk bazena že skoraj obvezen, bodo mladi nadobudneži na poletni šoli spoznali tudi proces prenove kopališča Kolezija v sodobno kopališče in ga seveda imeli priložnost tudi preizkusiti. Zato so kopalke obvezna oprema letošnje poletne šole.

Pomembne informacije

Po želji bo za udeležence organizirano tudi spanje z zajtrkom in večerjo v Dijaškem domu Vič. Prijava na poletno šolo je možna na povezavi https://bit.ly/2H6NLwV, kjer najdete tudi več informacij. Ob prijavi je potrebno vplačati prispevek za udeležbo v višini 50,00 EUR (oziroma 150,00 EUR če bo udeleženec/ka spal/a v dijaškem domu, tj. skupaj s prenočiščem, zajtrki in večerjami).

Za dodatne informacije pišite na: tabori@zotks.si oz. poletnasola@fgg.uni-lj.si.