O-STA

Intella Vound : Intella 2.1.1 ter Intella Connect 2.1.1

29.4.2018
Intella Vound, vodilni svetovni ponudnik tehnologij in rešitev za forenzične preiskave, odkrivanje elektronskih podatkov ter upravljanje informacij, ki ga v Sloveniji uradno zastopa REAL security d.o.o.,

najavlja novi različici produktov iz družine Intella - Intella 2.1.1 ter Intella Connect 2.1.1. Rešitve Intella združujejo forenzične preiskave, odkrivanje elektronskih podatkov ter analitične funkcionalnosti v celovito platformo digitalnega preiskovanja. Na razpolago so kot lokalno nameščena programska oprema - Intella, ali kot spletna storitev - Intella ter Intella Plus.

Produkte Intella uporablja več kot 1500 organizacij po vsem svetu. Mnoge tudi zaradi manjših stroškov digitalnih preiskav, ki so posledica za do 80% hitrejše obdelave velikih datotek, ter uporabniške prijaznosti, zaradi katere lahko dela več hitreje in ceneje usposobljenih preiskovalcev.

Med novostmi platformne različice 2.1.1 izpostavimo

· Pridobivanje podatkov iz uporabniških računov v iCloud-u

· Indeksiranje dokumentov XPS in razpredelnic XLSB

· Stolpična analitika vsebine za prikaz podatkov kot so številke plačilnih kartic ali lokacija, ter rezultati regularnih izrazov.

Intella

Intella je celostno orodje za digitalne preiskave, ki integrira forenziko, elektronsko in analitiko v enotno okolje. Uporabniku omogoča indeksiranje podatkov iz prenosnih telefonov, elektronske pošte, diskovni slik in drugih za preiskave pomembnih virov. Produkt je poznan po na tržišču vodilni hitrosti in različnim uporabnikom ter potrebam prilagodljivem poročanju v različne izhodne oblike.

Ključne funkcionalnosti:

· Obdelovanje vodilnih strežniških oblakov in storitev kot so Dropbox, Office 365 vključujoč OneDrive, SharePoint, ter Gmail.

· Prepoznavanje in vizualizacija tematskih sklopov sporočil elektronske pošte omogoča uporabniku hitrejšo obdelavo večje količine sporočil in ga lahko opozarja na morebitna manjkajoča sporočila.

· Izgradnja imenika interesantnih oseb in združevanje vseh njihovih identitet - e-poštni naslovi, telefonske številke, pogovorni avatarji, različni računi - na enem mestu. To je uporabljeno v različnih prikazih in obdelavah za večjo preglednost.

· Vgrajena OCR funkcionalnost omogoča branje teksta v slikovnem zapisu brez kakih dodatnih licenc ali programov. Funkcionalnost je v vseh različicah produktov Intella ne glede na licenco.

Intella Connect / Intella Connect Plus

Različica programske opreme Intella s spletno povezljivostjo daje podjetjem možnost, da se odločijo, ali je dosegljiva samo znotraj lokalnega omrežja ali pa kot popolna v strežniškem oblaku nameščena storitev z oddaljenim dostopom od koderkoli. Intella Connect Plus ima več kot dva krat večje kapacitete od normalne različice Intella Connect.

Med prednostmi Intella Connect kot storitve izpostavimo:

· Omogoča vzporedno delo več revizorjev hkrati na istem projektu

· Skupinsko delo revizorjev je mogoče ne glede na to na kateri Connect strežnik je kdo od njih povezan

· Popolno preiskovanje elektronsko shranjenih podatkov (ESI) je mogoče kar iz spletnega brskalnika

· Poenostavljena revizija ve-uporabniških projektov

· Boljša produktivnost, napreden delovni proces

· Enostavna dostopnost dokumentov širšemu občinstvu digitalnih preiskovalcev

· Enakovredno delo iz spletnega brskalnika znotraj operacijskih sistemov Windows in Apple

Domača stran produktov:

https://www.vound-software.com/solutions

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.vound-software.com/vound-releases-intella-2.1.1

### ### ###

O podjetju Vound Inc.

Vound Inc. je leta 2008 s strani podjetij Aduna ter NPSS ustanovljeno podjetje, ki je vodilni svetovni proizvajalec rešitev in tehnologij za opravljanje forenzičnih preiskav, elektronsko odkrivanje podatkov ter upravljanje informacij in pravnih postopkov, ki trži svoje produkte pod tržnim imenom Intella. Če se ubadamo z upravljanjem informacij, zgodnjim ocenjevanjem preiskovalnega postopka, podrobnim pregledom postopka in vseh pripadajočih podatkov ali zbranih dokazov, ali pa smo sredi priprav na naporni sodni proces, potem nam lahko programska oprema Intella zmanjšuje čas, stroške in osebje, ki so potrebni za pravočasno zaključevanje vseh faz takih postopkov (EDRM ali Electronic Discovery Reference Model).

Programska orodja Intella so znana predvsem po za rabo preprostem uporabniškem vmesniku narejenem posebej za forenzične preiskovalce, ki potrebujejo dober pregled nad zbranimi podatki. Odlikujejo se tudi po implementaciji tehnologije in uporabniškem vmesniku za skupinsko delo in vodenje kompleksnejših postopkov s področja digitalne forenzike. Intella se povsod po svetu prebija med na tržišču vodilne rešitve za pridobivanje preiskovalnih podatkov iz datotek ali sporočil elektronske pošte. Podjetje se drži načelnega izreka "Intella - zbiraj, hrani, išči, filtriraj, poročaj - preprosto!"

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: https://www.vound-software.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja

robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com