O-STA

Vabilo: Mednarodni tehnološki sejem TechExpo in Slovenski državni gozdovi, d. o. o.

VABILO

Spoštovane novinarke in spoštovani novinarji.

Na celjskem sejmišču bo od 18. do 21. aprila potekal novi mednarodni tehnološki sejem TechExpo, na katerem bodo predstavili tudi gozdno in lesnoobdelovalno tehnologijo. V petek, 20. aprila, bo potekal strokovni posvet in konferenca z naslovom "Od drevesa do lesenega izdelka", na katerem bo govora o strateških interesih lastnikov gozdov in načrtih slovenske lesne industrije.

Zadnji sejemski dan, 21. april, bodo na sejmišču pele motorne žage. Na Mednarodnem tekmovanju gozdnih delavcev, ki se bo pričelo ob 9.30 uri, se bodo ekipe iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in Madžarske pomerile v petih disciplinah. Glavni sponzor že tradicionalnega tekmovanja gozdnih delavcev je naše podjetje Slovenski državni gozdovi.

Vabimo pa vas, da obiščite tudi naš sejemski prostor, na katerem se bo v soboto, 21. aprila, ves dan odvijal pester program. V gozdarskih veščinah se bodo namreč lahko preizkusili tudi obiskovalci sejma. Zanje bomo organizirali tekmovanje z žago "amerikanko". Najboljši bodo prejeli praktične nagrade, presenečenje pa pripravljamo tudi za vse ostale obiskovalce, ki se bodo preizkusili v tej spretnosti. Ker je pomlad čas sajenja, bomo prvim petstotim obiskovalcem razdelili tudi sadike smrek.

Vabimo vas, da se nam pridružite na zunanjem sejemskem prostoru 21. aprila od 9.30 ure dalje.

Vljudno vabljeni!