O-STA

VXL IQ-L : osnovni lahki odjemalci za strežnike v oblakih

VXL, ponudnik tehnologije lahkih odjemalcev ter strojne in programske opreme zanje, s štirideset leti izkušenj z odjemalci za vse operacijske sisteme in raznolike potrebe, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

predstavlja IQ-L - enostavne namizne odjemalce - desktop client - za povezavo s strežniki v oblakih, katerih osnovna cena se na ameriškem trgu prične že pri 179$.

VXL je vodilni svetovni dobavitelj lahkih odjemalcev. Serija IQ-L kljub izjemno nizki ceni vseeno temelji na za lahke odjemalce impresivni strojni opremi z dvo-jedrnim procesorjem 1.58GHz Intel Baytrail-M Celeron Dual Core s turbo pospeški do 2.25 GHz. Izbiramo lahko med tremi operacijskimi sistemi -Windows Embedded 8 Standard (WE8S), Windows 10 IoT Enterprise ter Gio6 Linux, Windows različice vključujejo 32GB Flash / 4GB RAM, Linux pa 8GB Flash / 2GB RAM. Ob tem pa še gigabitno mrežno povezavo, tri priključke USB (1 x 3.0 in 2 x 2.0), priključke za prikazovalnike HDMI in VGA , grafični procesor Intel HD, ki zmore prikazovati sliko ločljivosti 1920 x 1200 točk v 16 ali 32-bitnih barvah, ter opcijsko brezžično povezavo WiFi ali Bluetooth. Za čim manjši 'fizični odtis', dimenzije so že tako ali tako majhne - 40mm x 83mm x 135mm in teža približno 450g, je dodan tudi VESA nosilec za montiranje odjemalca kar na zadnjo stran monitorja.

Kar se tiče povezljivosti - serija lahkih odjemalcev VXL IQ-L podpira vse vodilne komunikacijske protokole za odjemalce vključujoč Citrix HDX, VMware Horizon View ter Microsoft RDP. Na njih je mogoče poganjati široko paleto aplikacij vključujoč multimedijske funkcionalnosti, še posebej pa so primerni za uporabnike, ki morajo vzporedno poganjati po več aplikacij hkrati.

Frank Noon, VXL VP Worldwide Sales: "Our new IQ-L series puts VXL very much at the forefront of the highly competitive entry-level sector. Not only is it the ideal solution for task and knowledge users, it's also one of the lowest cost and best value desktops available today".

V družini lahkih klientov VXL IQ-L so naslednji modeli:

· Itona IQ-L64 (Gio 6 Linux)

· Xtona IQ-L12z (Gio 6 Linux, samodejno nameščanje konfiguracij s spleta)

· Itona IQ-L49 (Windows Embedded 8 Standard)

· Itona IQ-L50 (Windows 10 IoT)

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

" http://www.vxl.net/about/news-and-updates

### ### ###

O podjetju VXL Instruments

VXL je že skoraj med veterani IT industrije saj obstaja že od leta 1976. Je precej ozko usmerjeno podjetje, ki na tržišču ponuja tako rekoč samo lahke odjemalce oziroma se ukvarja skorajda samo z razvojem programske in strojne tehnologije za potrebe lahkih odjemalcev. Na področju programskih rešitev ponujajo še digitalno podpisovanje, programsko opremo za centralno upravljanje naprav, ter še nekaj drugih na sorodna področja vezanih orodij. Sicer globalno podjetje je med drugim prisotno v ZDA, Veliki Britaniji, Francij, Nemčiji, Emiratih, Indiji in v Singapurju, ameriški sedež podjetja je v Teksasu - Huston, evropski sedež v Manchestru, programska razvojna ekipa in strojna proizvodnja pa so locirani v Indijski Silicijski Dolini v mestu Bangalore.

Prednost podjetja VXL je ponudba s celovitim razponom lahkih odjemalcev, ki vsebuje nekaj za vsakogar. Glede na obliko je mogoče izbirati med strojno ali programsko opremo. Glede na zmogljivosti lahko izbiramo med tremi zmogljivostnimi razredi ter med ničelnimi odjemalci brez operacijskega sistema, ali takimi z vgrajenimi različicami Linux ali Windows. Glede na rabo imamo na voljo modele za več sistemov in navideznih okolij - VMware, Citrix, Microsoft, Teradici idr.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.vxl.net/

Dodatne informacije:

David Ivačič, direktor prodaje

david.ivacic@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com