O-STA

Brezstičen že vsak peti NLB Bankomat

Brezstičen že vsak peti NLB Bankomat Konec lanskega leta smo kot prva banka v Sloveniji in med prvimi v svetu uvedli brezstične bankomate. Za začetek smo jih namestili na dveh lokacijah, danes pa lahko po Sloveniji brezstično dvigujete gotovino na 115 bankomatih, kar pomeni, da je brezstičen že vsak peti NLB Bankomat.

V naslednjih mesecih načrtujemo aktiviranje dodatnih 139 brezstičnih bankomatov (skoraj vsak drugi bankomat). Spremembe se uvajajo postopoma - ob zamenjavi obstoječega bankomata z novim ali postavitvi na novi lokaciji.

Brezstično je sicer mogoče opraviti dvig gotovine in vpogledati v stanje, pri čemer je vnos PIN številke obvezen, ne glede na znesek dviga. Storitev lahko opravijo naše stranke in stranke drugih bank (le da mora banka, ki je izdajateljica te kartice, dovoliti brezstično poslovanje na bankomatih), postopek transakcije pa je hitrejši kot pri stičnih transakcijah.

Brezstična transakcija je varna, saj imetnik svoje kartice ne spušča iz roke, ampak jo čitalcu zgolj približa na 2-3 centimetre. V času od uvedbe poslovanja še nismo zaznali zlorab kraje podatkov, ki bi bile posledica kloniranja kartice (onemogočen je t.i. skimming podatkov).

 Kje vse je moč najti NLB brezstične bankomate, pa si oglejte v videu na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=-HIvXeiFU5c