O-STA

Preventivna akcija tehnični dan za voznike enoslednih vozil


Velenje, 24. april 2018 - Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje in Šolski center Velenje (v okviru projekta Dijaki dijakom za varno mobilnost v srednjih šolah) bosta jutri, v sredo, 25. aprila 2018, pripravila Tehnični dan za voznike enoslednih vozil za ozaveščanje večje varnosti v prometu.

Ob 12. uri bo na poligonu za motoriste pred Medpodjetniškim izobraževalnim centrom (MIC) Šolskega centra Velenje prikaz varne vožnje z motornim kolesom, oživljanje ponesrečenca, predstavitev prometne policije, predstavitev reševalnega vozila in gasilske enote s poudarkom na opremi, reševanje in postopek gašenja požara ter predstavitev naletnih tehtnic (prikažejo vpliv hitrosti na povečanje mase predmetov pri trku, možnost preživetja ter zaviralno pot), ki jih boste lahko preskusili.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje in Šolski center Velenje pripravljata tehnični dan v sodelovanju s Policijsko postajo Velenje, s Prometno policijsko postajo Celje, s poklicnim gasilskim društvom Velenje, Zvezo šoferjev in avtomehanikov Velenje, Zdravstvenim domom Velenje ter Avtošolo Antlej.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si