O-STA

Alvogen pridobil evropska dovoljenja za generični lenalidomid

PINE BROOK, New Jersey, ZDA--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje Alvogen je danes sporočilo, da je uspešno zaključilo več postopkov registracije kapsul Lendaloidomid. Alvogen je za svoj izdelek pridobil dovoljenja regulatorjev v številnih evropskih državah in verjame, da je prvo podjetje, ki mu je to uspelo. Prejel je znanstveno dovoljenje za Lenalidomid 2.5, 5, 7.5 v kapsulah po 10, 15, 20 in 25 mg.

Alvogenov izdelek je popolnoma generična in bioekvivalentna različica kapsul Revlimid®*, ki so jo v celoti razvili znotraj podjetja. Revlimid® je eno glavnih onkoloških zdravil za zdravljenje številnih hematoloških motenj, vključno z diseminiranim plazmacitomom.

Izdelek je razvilo farmacevtsko podjetje Lotus Pharmaceuticals, pridruženo podjetje Alvogena, in je del obsežnega portfelja trdih onkoloških zdravil za oralno doziranje, ki jih razvija Alvogen.

Alvogen je dobil evropsko dovoljenje po lanskoletni vložitvi zdravila Lenalidomid ANDA v ZDA in več azijskih državah. Prihodki od prodaje Lenalidomida v Evropi leta 2017 so po podatkih IMS Midas znašali 1.810 millijonov dolarjev.

* Revlimid® je blagovna znamka korporacije Celgene Corporation

Izvirno sporočilo je na voljo na: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180425005819/en/


Kontakt:

Alvogen
Halldor Kristmannsson, +354-522-2900
Globalni korporativni marketing in odnosi z mediji
halldor@alvogen.com


Vir: Alvogen