O-STA

Tehnični dan za devetošolce


Velenje, 3. maj 2018 - Jutri, 4. maja, bo Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje v sodelovanju z Zavodom VOZIM, Prometno policijo Celje, Policijsko postajo Velenje, poklicnim jedrom Prostovoljnega gasilskega društva Velenje, Zvezo šoferjev in avtomehanikov Velenje, Zdravstvenim domom Velenje in Zdravniškim društvom Velenje pripravil tehnični dan za devetošolce velenjskih osnovnih šol. Glavni namen tehničnega dne je dopolnitev znanja osnovnošolskih otrok o prometni varnosti, popestritev osnovnošolskega programa s področja prometne varnosti ter seznanitev učencev s konkretnimi in uporabnimi napotki za ukrepanje v primeru prometne nesreče.

S tehničnim dnem učence opozarjamo tudi na velik pomen usklajenega dela vseh odgovornih služb.

Ob 10.15 se bo v Domu kulture Velenje začela interaktivna delavnica "Še vedno vozim - vendar ne hodim", ki jo bo pripravil Zavod VOZIM.

Ob 11. uri bo na Titovem trgu prikaz varne vožnje s kolesom na poligonu in oživljanje ponesrečenca, predstavitev prometne policije, predstavitev specialnega reševalnega vozila in gasilske enote s poudarkom reševanje ponesrečenca iz vozila s pomočjo škarij, ter demonstracija odsevnih teles biti viden-previden, preizkus očal (alkohol, nedovoljene substance). Če bo deževalo, bo dogodek na Titovem trgu odpadel.

Vsebine, ki se bodo odvijale na Titovem trgu, niso namenjene le devetošolcem, ampak tudi vsem drugim občankam in občanom.

Prijazno vabljeni,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si