O-STA

V Kobilarni Lipica za kar 42 odstotkov več obiskovalcev kot lani

V prvih štirih mesecih letošnjega leta je Kobilarno Lipica obiskalo za kar 42 odstotkov več obiskovalcev kot lani. Kobilarna z več kot 300 lipicanci in prenovljeno predstavo tako nadaljuje odličen trend rasti obiskanosti.

Posodobljena ponudba Kobilarne Lipica s prenovljeno predstavo Zgodba o Lipici navdušuje številne obiskovalce. V prvih štirih mesecih je Kobilarno Lipica obiskalo za kar 42 odstotkov več obiskovalcev kot v istem obdobju lani, to je 20.515 obiskovalcev.

Kobilarna Lipica tako nadaljuje trend rasti, ki se je začel že leta 2016 s 14-odstotno rastjo števila obiskovalcev in nadaljeval v letu 2017 z 22-odstotno rastjo števila obiskovalcev.

Poleg posodobljenega integralnega turističnega produkta je k odličnim rezultatom najbolj pripomogel nov način dela z lipicanci, ki ga je vpeljal priznani francoski trener Benjamin Aillaud. Z najlepšimi lipicanci in lipiškimi jahači je zasnoval novo predstavo Zgodba o Lipici, ki navdušuje obiskovalce. Izpopolnjena gostinska ponudba pod taktirko mladega talentiranega chefa Janeza Šetineta pa po sproščenih doživetjih na lipiškem posestvu poskrbi za razvajanje obiskovalcev in privablja tudi goste iz Italije.

Kobilarna Lipica je letos naredila izjemen korak naprej tudi pri organizaciji konjeniških tekmovanj, saj bo priredila kar devet privlačnih, zanimivih doživetij. Aprila se je v Lipico vrnilo tekmovanje v preskakovanju ovir, poleg uveljavljenih mednarodnih tekmovanj pa bo Kobilarna letos prvič organizirala državna prvenstva v vseh konjeniških disciplinah, ki se razvijajo v Sloveniji: dresurnem jahanju, vožnji vpreg, endurancu in preskakovanju ovir.

Tako se v Lipici po pestrem prvomajskem dogajanju s PiknikFESTI, mamljivo žar ponudbo in sproščenimi družinskimi doživetji vse pomladne in poletne mesece obeta privlačen program za družine z otroki. Že to nedeljo, 6. maja, bo dogajanje v Lipici poleg vrste zanimivih doživetij in predstave Zgodba o Lipici popestril mobilni tovornjak kulinaričnih razvajanj Ferfud z vrhunsko kulinariko z žara.