O-STA

Zvestobni program Flying Blue: več kot letite več dobite

Letalska družba Air France - KLM z aprilom predstavlja prenovljeni zvestobni program Flying Blue, ki uporabnikom z zbiranjem milj in "točk doživetij" (ang. experience points - XP) ponuja številne ugodnosti pri nakupu letalskih vozovnic in mnogih drugih storitev njihovih partnerjev. Flying Blue ima že 15 milijonov članov po vsem svetu, od katerih se je 2 milijona včlanilo samo v zadnjem letu, in združuje več kot 39 letalskih družb in več kot 100 ostalih partnerjev, ki članom nudijo številne ugodnosti. Več kot potujete z letalsko družbo Air France - KLM ali njihovimi partnerji, več ugodnosti si pridobite.

Za vsak EUR dobite od 4 do 8 unovčljivih milj

Z vsakim nakupom letalske vozovnice člani zvestobnega programa Flying Blue dobijo milje, ki jih lahko nato porabijo pri nakupu letalske vozovnice, dodatnih ugodnosti na letih, najemu avtomobila, hotelskih nastanitvah in še pri marsičem drugem. Milje pa dobijo tudi ob nakupu dodatnih ugodnosti, kot so A La Cart meniji na letih, doplačana dodatna prtljaga in izbira sedežev. Novost programa je tudi ta, da člani dobijo milje glede na znesek, porabljen za nakup vozovnice (brez letaliških pristojbin in davkov) in ostalih ugodnosti, in ne glede na dolžino leta, kot je bilo do sedaj. To velja pri nakupu letalskih vozovnic letalskih družb Air France, KLM, JOON ali HOP. Za vsak porabljen EUR tako člani dobijo 4 - 8 milj, odvisno od tega, v kateri nivo članstva spadajo - Explorer (4 milje), Silver (6 milj), Gold (7 milj) in Platinum (8 milj). Nivo članstva pa določajo "točke doživetij" (XP), ki jih prav tako dobijo z vsakim nakupom letalske vozovnice.

"Točke doživetij" in nivoji članstva

Flying Blue ima 4 nivoje članstva - Explorer, Silver, Gold in Platinum - ki jih določajo zbrane "točke doživetij". Z njihovim zbiranjem lahko člani vzdržujejo nivo članstva ali pa se pomikajo navzgor oz. padejo v nižji nivo, v kolikor v obdobju 12ih mesecev ne zberejo potrebnega števila točk. Koliko točk doživetij na posamezen let bodo dobili, je odvisno od dolžine leta in razreda, v katerem potujejo. Tako lahko dobijo od najmanj 2 točki doživetij, če gre za kratek let v ekonomskem razredu, do največ 60 za daljši let v prvem razredu. Za prestope v posamezni razred potrebujejo 100 točk doživetij za nivo Silver, 180 za Gold in 300 za Platinum. V prenovljenem zvestobnem programu Flying Blue, ki je lažji in preprostejši za člane, bo od junija dalje možna tudi kombinacija plačila letalske vozovnice z miljami in denarjem. Člani bodo lahko do 25 % vrednosti letalske vozovnice plačali z denarjem in ostalo z miljami.