O-STA

Spektakularni Thomas Gansch na gala koncertu Trobilnega ansambla Slovenske filharmonije!

Thomas Gansch
TASF (foto Darja Štravs Tisu)

Cikel TASF 2017/18

GALA KONCERT

Trobilni ansambel Slovenske filharmonije & Thomas Gansch

20. maj 2018 ob 19.30

Dvorana Marjana Kozine, Slovenska filharmonija

Na tretjem koncertu tretjega samostojnega cikla trobilcev Slovenske filharmonije bo z njimi kot solist nastopil spektakularni Thomas Gansch, eden najkreativnejših glasbenih ustvarjalcev današnjega časa.

Trobilni ansambel Slovenske filharmonije (TASF):

Franc Kosem, Gregor Turk, Blaž Avbar, Igor Konečnik, Dejan Glamočak, trobenta

Jože Rošer, Aurelie Roussel, rog

Domen Jeraša, Žan Tkalec, Wolf Hagen Hoyer, pozavna

Rok Vilhar, tuba

Matevž Bajde, tolkala

Thomas Gansch, trobenta

Spored:

Johann Heinrich Schmelzer: Sonata à 7

Anthony Plog: Antiphonies

Dmitrij Šostakovič, prir. Steven Verhaert: Fokstrot

Thomas Gansch: Sad Day

Domen Jeraša:

Dajte dajte

Papiga

Bojan Adamič, Jože Privšek, Ati Soss, prir. Lojze Krajnčan: Venček zimzelenih
(Ko boš prišla na Bled, Samo nasmeh je bolj grenak, Ura brez kazalcev)

Thomas Gansch:

Ljubljana Fanfare

New Orleans

Blue

Trobentar Thomas Gansch (1975) izhaja iz avstrijskega kraja Melk, kjer mu je oče Johannes Gansch predal prvo znanje o igranju trobente. V želji, da bi sledil zgledu svojega polbrata Hansa Ganscha, takrat solotrobentarja Dunajskih filharmonikov, je študiral šest let pri dveh profesorjih. Potem, ko je kot substitut igral v vseh opernih hišah, simfoničnih orkestrih in sodobnih ansamblih na Dunaju, je leta 1997 sprejel življenjsko odločitev: da začne ustvarjati po svoje. Zato je opustil študij na dunajski Univerzi za glasbo in pričel kariero svobodnega umetnika. Je član svetovnega fenomena, zasedbe Mnozil Brass, ki ga je ustanovil leta 1992, od leta 2000 pa tudi član zasedbe Gansch & Roses. Za oba sestava redno sklada. Bil je član znamenitega Vienna Art Orchestra, z izdelovalcem trobil Schagerlom (Schagerl Music GmbH) pa je oblikoval posebno trobento Ganschhorn in krilovko Killer Queen. V sezoni 2018/19 so v znameniti Dunajski koncertni hiši pripravili poseben abonma, katerega protagonist je Thomas Gansch in ki nosi njegovo ime.

Trobilni ansambel Slovenske filharmonije (TASF) je nastal leta 2002 na pobudo trobilcev Orkestra Slovenske filharmonije v želji po umetniškem napredku, ki ga najbolj oplemeniti ravno komorno muziciranje. Od samih začetkov ansambel posega po repertoarju priredb različnih stilnih obdobij in po originalnih skladbah za trobila. Med svojim svojim delovanjem je ansambel nanizal številne uspešne projekte, v sezoni 2015/16 pa jih je nadgradil s samostojnim ciklom treh koncertov v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji. Ansambel od svojih začetkov redno koncertira po Sloveniji ter v okviru festivala za sodobno glasbo Kogojevi dnevi tudi med zamejskimi Slovenci v Italiji, sodeluje na Festivalu Slowind ter s podporo Društva slovenskih skladateljev skrbi za naročilo in krstne izvedbe novih del. Doslej je sestav posnel tri zgoščenke, TASF s slovenskimi skladatelji, ki jo je založilo DSS, album Bleščeči barok v izdaji Slovenske filharmonije ter pri založbi ZKP RTV Slovenija glasbeno pravljico Grdi raček skladateljice Nine Šenk z gostujočo pripovedovalko Lucijo Ćirović.

Vljudno vabljeni, da v družbi znamenitega Thomasa Ganscha in Trobilnega ansambla Slovenske filharmonije doživite vrhunski koncertni dogodek.

Vstopnice:

blagajna Slovenske filharmonije, Kongresni trg 10, od 11. do 13. in od 15. do 17. ure med delavniki ter uro pred koncertom, T +386 1 24 10 800, E info@filharmonija.si, https://filharmonija.kupikarto.si/