O-STA

Srednješolci so se na UL FGG zbrali na državnem tekmovanju v gradbeni mehaniki

Državno tekmovanje v gradbeni mehaniki ima že dolgoletno tradicijo, saj ga prirejajo že vse od leta 1995. Letos je sklepno tekmovanje, kamor so se uvrstili najboljši dijaki s šolskih predtekmovanj, potekalo v sredo, 16. maja, na ljubljanski Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, udeležilo pa se ga je 39 najboljših dijakov s srednjih tehniških šol iz Celja, Krškega, Ljubljane, Maribora, Nove Gorice in Novega mesta. Vseh dijakov, ki so tekmovali v znanju gradbene mehanike, je bilo letos 126.

Srečanje najuspešnejših dijakov srednjih tehniških šol in tehniških gimnazij

Na sklepnem tekmovanju iz gradbene mehanike se srečajo najuspešnejši dijaki srednjih tehniških šol in tehniških gimnazij, kjer rešujejo pripravljene naloge iz mehanike. S tem dijaki laže ocenijo svoje znanje v primerjavi z dijaki iz drugih šol. Tekmovanje pa predstavlja tudi srečanje dijakov srednjih tehniških šol, ki v naslednjih letih večinoma postanejo kolegi na gradbeni in drugih tehniških fakultetah. Tekmovanje je spodbuda za poglobljeno učenje mehanike na srednjih šolah.

Najboljši dijaki v znanju gradbene mehanike so ...

Naloge, ki jih dijaki 3. in 4. letnikov rešujejo na tekmovanju, sestavijo, pregledajo in ocenijo člani tekmovalne komisije, ki jo poleg mentorjev s srednjih šol sestavljajo učitelji in asistenti Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, med katerimi so prof. dr. Goran Turk, prof. dr. Igor Planinc, prof. dr. Dejan Zupan, izr. prof. dr. Tomaž Hozjan, viš. pred. dr. Rado Flajs in asist. dr. Peter Češarek.

Letos so s svojim znanjem komisijo prepričali in si zlato priznanje za pokazano znanje in trdo delo prislužili naslednji dijaki:

- Žan Pust, Marko Kalin, Luka Novak, Alen Granda, Tilen Lipush Rebernak, Adrijan Vrečun v skupini tretjih letnikov in

- Miha Pečarič, Toni Dragovan, Aljaž Pirnar, Matjaž Pongrac, Anton Glogovšek, Miha Babič, Lenart Kolić v skupini četrtih letnikov.

Čestitamo!