O-STA

Še dober teden nas loči do 10. Europarkovega kolesarskega maratona

V soboto, 26. maja, bo v Europarku potekal že 10. tradicionalni Europarkov kolesarski maraton. Dogodek, ki se začne ob 9. uri, bo ponovno ponudil priložnost za aktivno in zabavno sprostitev za vso družino. Kolesarsko druženje bo imelo tudi letos plemenit in človekoljuben namen, saj bodo zbrana sredstva namenjena društvu UP-ornik.

Še je čas za prijavo

Vse do četrtka, 24. maja, imajo tako družine z majhnimi otroki kot tudi rekreativni in najzahtevnejši kolesarji čas, da izpolnijo in oddajo prijavnico ter se nam pridružijo na letošnjem kolesarskem dogodku za vso družino. Udeležencem bodo tokrat na voljo tri kolesarske poti po Mariboru in okolici. Mariborska družinska pot, dolga 12 km, je primerna za družine z otroki in poteka ob reki Dravi, Mariborska rekreativna pot (41 km) je za manj zahtevne rekreativne kolesarje in poteka do Račkih ribnikov in nazaj. Rekreativni maraton pa je primeren za zahtevnejše rekreativne kolesarje, ki bodo do Ptuja in nazaj prekolesarili 68 km in premagali 370 m nadmorske višine. V Europarku bodo poskrbeli za vodenje, malico in pijačo, prisotna pa bo tudi tehnična terenska ekipa, ki bo pripravljena na nudenje morebitne pomoči.

Ob okrogli obletnici že tradicionalno za plemenit in človekoljuben namen

Ob letošnji okrogli obletnici prireditve je Simona Mandl, center managerka Europarka, povedala: "Letošnji že 10. Europarkov kolesarski maraton dokazuje, da je štajerski del Slovenije prežet z navdušenimi kolesarji. Prav tako pa smo veseli, da udeleženci vsako leto z navdušenjem podpirajo dobrodelno noto tega dogodka. Z veseljem bomo zbrana sredstva tudi letos podarili tistim, ki to najbolj potrebujejo." Sredstva, zbrana s prijavami, bodo namreč že tradicionalno podarjena v humanitarne namene. Letos bodo zbrane prispevke namenili društvu UP-ornik, v imenu katerega bo donacijo prevzel njegov ustanovitelj in glavni upornik Boris Krabonja, ki se bo tudi sam preizkusil na eni od kolesarskih poti. Ob tej priložnosti je povedal: "Hvaležen sem, kakšno pozornost nam v zadnjih letih namenjajo v Europarku. Približno dve leti nazaj bi morali zapreti vrata, če nam ne bi omogočili, da smo pri njih brezplačno postavili stojnico. Počaščeni pa smo bili tudi letos, ko so nam povedali, da bodo prav nam namenili sredstva, zbrana s prijavninami na 10. Europarkov kolesarki maraton."

Pester spremljevalni program

Na dan dogodka bo pred vhodom v Europark z južne strani potekal tudi sejem koles in kolesarske opreme, otrokom bo na voljo otroški kolesarski poligon, ki se ga lahko udeležijo tudi tisti s tricikli, skiroji in monocikli, Hervis pa bo ponujal sejemski popust na kolesa in brezplačen test električnih koles. Po kolesarjenju sledi zabavni program za vse generacije, ki ga bodo še dodatno popestrili z nagradnim žrebanjem tistih srečnežev, ki bodo prejeli privlačne nagrade.

V primeru slabega vremena bo kolesarski maraton, ki letos praznuje okroglo obletnico, prestavljen na nedeljo, 27. maja 2018. Dodatne informacije so na voljo na Europarkovi spletni strani.

SES Spar European Shopping Centers

Europark Maribor upravlja družba SES Spar European Shopping Centers. Družba je upravitelj okoli 30 lokacij nakupovalnih središč na območju srednje, južne in vzhodne Evrope in je vodilno podjetje na področju upravljanja nakupovalnih središč v Avstriji in Sloveniji. Skupna površina vseh prostorov, ki jih ponuja v zakup, znaša 801.000 kvadratnih metrov. Na lokacijah nakupovalnih središč SES so zakupniki v letu 2017 dosegli 2,88 milijard evrov bruto prihodkov od prodaje. Družba SES kot poslovno storitev ponuja tudi potrebno strokovno znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradenj, oddaje nakupovalnih površin v zakup ter upravljanja nakupovalnih objektov in središč. Nakupovalna središča družbe SES so bila že večkrat nagrajena z državnimi in mednarodnimi priznanji na področju arhitekture in oblikovanja, trajnostnega razvoja, prometnega načrtovanja in inovativnega trženja. Družba SES deluje v okviru skupine SPAR Österreich. Več informacij: www.europark.si in www.ses-european.com

Dodatne informacije:

Europark

Petra Romih, vodja marketinga

Tel.: 02 320 82 22

e-pošta: petra.romih@europark.si

IPPR

Tjaša Toni Skubic, odnosi z javnostmi

Gsm: 040 512 880

e-pošta: tjasa.toni-skubic@ippr.si

Dodatne informacije o Spar European Shopping Centers SES:

Verena Wegscheider

Public Relations

SES Spar European Shopping Centers GmbH

Söllheimer Straße 4, 5020 Salzburg

Verena Wegscheider@ses-european.com

Tel. 0043 662 4471 7110, Mobil: 0043 664 2650 450