O-STA

Na voljo le še nekaj vstopnic!!! - Zaradi selitve v preddverje Križank na voljo še zadnje vstopnice za koncert New Swing Quarteta

Hitro se polnijo tudi sedeži na koncertu Ota Pestnerja

50 let na odru v intimnem vzdušju Plečnikovega preddverja

29. maj 2018 - 50 let na odru: New Swing Quartet, Križanke

30. maj 2018 - 50 let na odru: Oto Pestner s prijatelji, Križanke

Zaradi selitve koncerta v Plečnikovo preddverje Križank je na voljo le še nekaj zadnjih vstopnic za koncert legendarnega New Swing Quarteta in Ota Pestnerja!

Kljub napovedanem podaljšanju gradbenih del bodo New Swing Quartet in Oto Pestner zlatih 50 let na odru proslavili v intimnem vzdušju romantičnega Plečnikovega preddverja - 29. in 30. maja! Med arkadnimi oboki in kipi Plečnikovega preddverja bosta na priljubljenem in unikatnem prizorišču zazvenela oba koncerta legendarnih slovenskih izvajalcev. NEW SWING QUARTET so na tem prizorišču izpeljali kar nekaj prelomnih dogodkov in na istem odru nastopili tudi skupaj z Golden Gate Quartetom, svojimi velikimi vzorniki. Zdaj praznujejo zlatih 50 let in obljubljajo vrhunski koncert! Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan bodo v bleščečem slogu očarali z doživeto interpretacijo najlepših pesmi iz cerkva ameriškega juga. Na svoji glasbeni poti so sledili tradiciji črnskega in belskega gospela ter spirituala, mestoma pretanjeno oplemenitenega z elementi jazza ter zasluženo dosegli mednarodni sloves in status ene najboljših gospel skupin. Že kmalu po svojem začetku leta 1968 v Šentjurju pri Celju, so hitro osvojili slovensko občinstvo, svojo glasbo ponesli na svetovne odre in na turneji po ameriškem jugu osvojili tudi najzahtevnejša gospel občinstva. Na odru jih bodo tokrat spremljali Big band Orkestra Slovenske vojske in zasedba The Mood Swingers, ki so nastopili tudi kot posebni gosti presenečenja v Unionski dvorani. Skupaj bodo poslušalce popeljali v čas, ko so se razvile prve pesmi afroameriškega glasbenega izročila, ki so afriškim sužnjem na ameriških plantažah dajale upanje in uteho.

Dan kasneje bo s koncertom v Križankah nastopil tudi izjemni Oto Pestner s prijatelji. S pestrim repertoarjem se bo Oto, ob spremljavi Big band Orkestra Slovenske vojske in odličnih glasbenih gostov, sprehodil od svojih glasbenih začetkov po izjemnem opusu svoje 50-letne kariere ter se dotaknil vseh obdobij svojega ustvarjanja. Otu se bodo na koncertu poklonili tudi prijatelji iz New Swing Quartet, posebna glasbena gostja pa bo tudi ManuElla in drugi glasbeni gostje, ki bodo presenetili obiskovalce.

Pohitite, saj je na voljo le še nekaj zadnjih vstopnic - 29. in 30. maja!

Vstopnice ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Pošta Slovenije ) in na spletni strani:

29. maj in 30. maj 2018 - 50 let na odru, Križanke: http://www.eventim.si/si/izvajalec/50-let-na-odru-1819/profile.html


Kontakt: AGENCIJA GIG / pr@gig.si /