O-STA

Brezplačno podjetniško svetovanje - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 28. maj 2018 - Vsi zainteresirani za brezplačno podjetniško svetovanje se lahko obrnejo na Območno obrtno-podjetniško zbornico Velenje. Dobili bodo potrebne informacije o postopkih registracije podjetja, ukrepih za spodbujanje zaposlovanja ter sklepanju pogodb o zaposlitvi. Mestna občina Velenje bo letos za ta namen prispevala 10.800 evrov.

Podjetniško svetovanje bomo izvajali na sedežu Območne obrtno-podjetniške zbornice Velenje (Stari trg 2) ob ponedeljkih in sredah od 9. do 14. ure po predhodnem naročilu. Zainteresirani lahko za dodatne informacije pokličejo na telefonsko številko 03 898 20 00.

Mestna občina Velenje je z Območno obrtno-podjetniško zbornico Velenje podpisala pogodbo o svetovanju na področju podjetništva, ki ga bo financirala iz občinskega proračuna. V letošnjem letu bomo za brezplačno podjetniško svetovanje namenili 10.800 evrov.

Občanom ter potencialnim in obstoječim samostojnim podjetnikom, obrtnikom in gospodarskim družbam iz mestne občine Velenje bo obrtna zbornica nudila brezplačno svetovanje in informiranje pri postopkih točke VEM ter zagotavljala aktivnosti za pospeševanje in podporo podjetništva ter gospodarstva. Zainteresiranim bodo omogočili brezplačno podjetniško svetovanje predvsem pri postopkih registracije podjetja, posredovali informacije o aktivnostih za spodbujanje zaposlovanja in samozaposlovanja mladih ter svetovali pri sklepanju pogodb o zaposlitvah.

Podjetniki začetniki se lahko obrnejo tudi na SAŠA inkubator, ki se nahaja v Podjetniškem centru Standard (Šaleška 2a), kjer lahko dobijo dodatne informacije s področja testiranja poslovne ideje in trga, razvoja poslovnega modela, procesov, trženja, marketinga in prodaje ter možnostih različnih virov financiranja. SAŠA inkubator izvaja tudi številne izobraževalne programe in omogoča ugoden najem poslovnih prostorov, ki jih ponujajo zagonskim podjetjem.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje