O-STA

Najava zaključne prireditve PROSTOVOLJEC LETA 2017

Ljubljana, 28. maj 2018 - Mladinski svet Slovenije (MSS) pripravlja zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta, ki bo v ponedeljek, 4. junija 2018 ob 17:00 v Kongresnem centru Brdo. Prireditev bo gostil častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta predsednik RS Borut Pahor. Letos bodo tako že šestnajstič zapored podeljena priznanja in Naj nazivi prostovoljcem in prostovoljskim projektom za dosežke iz preteklega leta.

V natečaj je letos 137 različnih prijaviteljev prijavilo 171 posameznikov in 48 projektov. Na prireditev na Brdu so tako povabljeni vsi prijavljeni prostovoljci in predstavniki prijaviteljskih organizacij, med katerimi so različne mladinske, humanitarne in druge nevladne organizacije ter tudi javne institucije, predvsem šole idr. javni zavodi. Podelili bomo naslednje nazive: Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah in naziv Naj prostovoljski projekt, posebej pa še naziva Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt ter 2 priznanji za posebne dosežke.

Imena nagrajencev bodo znana šele ob sami podelitvi; lahko pa navedemo, da ključni nagrajenci prihajajo iz naslednjih občin: Celje, Koper, Litija, Ljubljana, Jesenice, Ptuj in Velenje.

Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je MSS objavil januarja letos, z njim pa povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo, da prijavijo svoje najboljše prostovoljce, prostovoljke in projekte za leto 2017. Po zaključku natečaja je izbor za Naj nazive opravila komisija, sestavljena iz predstavnikov Slovenske filantropije, Zavoda Nefiks, Mladinske mreže MaMa, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za javno upravo, Fakultete za socialno delo, Urada RS za mladino, Zavoda Movit, Mladinskega sveta Slovenije ter nacionalnih mladinskih organizacij.

Za več informacij se obrnite na pr@mss.si (040-797-994).

Mladinski svet Slovenije


Povezave:

· Objava natečaja.

· Več o lanski prireditvi: na Facebooku.