O-STA

10. Europarkov kolesarski maraton: z rekreacijo za boljši jutri

Simona Mandl, center managerka Europarka, je bon v vrednosti 1000 EUR predala Borisu Krabonji iz društva UP-ornik

V soboto, 26. maja, je potekal že 10. tradicionalni Europarkov kolesarski maraton, ki je tudi letos v aktivnem dopoldnevu združil številne športne navdušence s Štajerske in okolice. Sredstva, zbrana s prijavninami, so v Europarku Maribor podarili društvu UP-ornik, v imenu katerega je pedala za boljši jutri poganjal tudi njegov ustanovitelj in glavni aktivist Boris Krabonja.

Čudovita kolesarska doživetja

Maribor in okolica ponujata številne možnosti za nepozabna kolesarska doživetja. Pri Europarku so te možnosti želeli predstaviti udeležencem, jim ponuditi priložnost za kakovostno in aktivno preživljanje dneva v naravi ter obenem pomagati tistim, ki to najbolj potrebujejo. Udeleženci letošnjega Europarkovega kolesarskega maratona so se tako lahko podali na tri različno zahtevne kolesarske poti po Mariboru in okolici. Najlažja, t. i. Mariborska družinska pot, ki je potekala ob reki Dravi, je bila dolga 12 km in primerna za družine z otroki. Mariborska rekreativna pot, dolga 41 km, je potekala do Račkih ribnikov in nazaj ter navduševala manj zahtevne rekreativne kolesarje. Rekreativni maraton pa je bil izziv za zahtevnejše rekreativne kolesarje, ki so do Ptuja in nazaj prekolesarili 68 km in premagali 370 m nadmorske višine. V Europarku so za kolesarje poskrbeli z vodenjem, malico in pijačo, na terenu je bila prisotna tudi njihova tehnična ekipa.

Z rekreacijo za boljši jutri

Udeleženci so ob okrogli obletnici kolesarskega maratona že tradicionalno poganjali pedala tudi za tiste, ki najbolj potrebujejo pomoč. Zbrana sredstva prijavnin na kolesarski maraton so namreč tudi letos namenili v dobrodelne namene. Znesek v vrednosti 1.000 EUR so predali društvu UP-ornik, v katerem pomagajo lačnim, tistim, ki nimajo za poplačilo osnovnih položnic, in številnim drugim, ki potrebujejo pomoč. V imenu društva je donacijo prevzel njegov ustanovitelj in glavni upornik Boris Krabonja, ki se je tudi sam podal na najdaljšo kolesarsko razdaljo. Ob tej priložnosti je povedal: "Hvaležen sem, kakšno pozornost nam v zadnjih letih namenjajo v Europarku. Tako kot danes so nam že v preteklost stali ob strani, za kar smo jim neizmerno hvaležni. Hvala pa tudi vsem, ki so danes z nami kolesarili za boljši jutri. Slovencem je mar za sočloveka in vedno so pripravljeni pomagati, kar so potrdili tudi tokrat." Simona Mandl, center managerka Europarka, je z zadovoljstvom dodala: "V Europarku se zavedamo izzivov današnje družbe, zato smo veseli, da lahko s prireditvijo, kot je današnja, pripomoremo k delovanju tistih, ki že leta nesebično pomagajo pomoči potrebnim. Delovanje društva UP-ornik spremljamo že od vsega začetka in same pohvale za požrtvovalnost vseh upornikov z gospodom Krabonjo na čelu. Prepričani smo, da bomo tudi z današnjim prispevkom marsikomu pomagali olajšati njegov vsakdan."

Zabavno druženje za vso družino

Pred vhodom v Europark z južne strani je potekal sejem koles in kolesarske opreme, otroci so se lahko s klasičnimi kolesi, tricikli, skiroji in monocikli preizkusili na kolesarskem poligonu, v Hervisu so obiskovalci Europarka lahko izkoristili sejemski popust na kolesa in brezplačno testirali električna kolesa. Pripravili so tudi zabaven program za vse generacije, ki ga je še dodatno popestrilo nagradno žrebanje za praktične nagrade. Največji srečnež se je domov odpeljal s popolnoma novim gorskim kolesom.

SES Spar European Shopping Centers

Europark Maribor upravlja družba SES Spar European Shopping Centers. Družba je upravitelj okoli 30 lokacij nakupovalnih središč na območju srednje, južne in vzhodne Evrope in je vodilno podjetje na področju upravljanja nakupovalnih središč v Avstriji in Sloveniji. Skupna površina vseh prostorov, ki jih ponuja v zakup, znaša 801.000 kvadratnih metrov. Na lokacijah nakupovalnih središč SES so zakupniki v letu 2017 dosegli 2,88 milijard evrov bruto prihodkov od prodaje. Družba SES kot poslovno storitev ponuja tudi potrebno strokovno znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradenj, oddaje nakupovalnih površin v zakup ter upravljanja nakupovalnih objektov in središč. Nakupovalna središča družbe SES so bila že večkrat nagrajena z državnimi in mednarodnimi priznanji na področju arhitekture in oblikovanja, trajnostnega razvoja, prometnega načrtovanja in inovativnega trženja. Družba SES deluje v okviru skupine SPAR Österreich. Več informacij: www.europark.si in www.ses-european.com

Dodatne informacije:

Europark

Petra Romih, vodja marketinga
Tel.: 02 320 82 22
e-pošta: petra.romih@europark.si

IPPR

Tjaša Toni Skubic, odnosi z javnostmi
Gsm: 040 512 880
e-pošta: tjasa.toni-skubic@ippr.si

Dodatne informacije o Spar European Shopping Centers SES:

Verena Wegscheider
Public Relations
SES Spar European Shopping Centers GmbH
Söllheimer Straße 4, 5020 Salzburg
Verena Wegscheider@ses-european.com
Tel. 0043 662 4471 7110, Mobil: 0043 664 2650 450