O-STA

Podžupan Peter Dermol sprejel zlate mlade raziskovalce - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 29. maj 2018 - Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol je danes ob 13. uri v mestni hiši sprejel člane gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline in njihove mentorje, ki so na 52. državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije, 14. maja v Murski Soboti, dosegli odlične rezultate - kar 6 zlatih priznanj so prejeli učenci in dijaki velenjskih osnovnih in srednjih šol.

Podžupan je čestital mladim nagrajencem in se jim zahvalil za čas in trud, ki ga vlagajo v raziskovanje. Povedal je, da smo v Velenju ponosni na njih. Da so oni tisti, ki odkrivajo nova znanja, opozarjajo na določeno problematiko, iščejo inovativne in praktične rešitve ter s svojimi uspehi dobro promovirajo našo občino. Mestna občina Velenje jih kot glavni podpornik gibanja pri tem spodbuja, podžupan je obljubil, da bo tako tudi v prihodnje.

Z zlatim priznanjem nagrajene naloge velenjskih učencev in dijakov so: Naravni dezodoranti s cenovnega vidika in vidika učinkovitosti, avtorica Benjamina Breznikar, mentorici mag. Anita Povše in Irena Sušec (OŠ Gustava Šiliha), Smo debeli in pozabljivi, ker premalo spimo?, avtor David Kosi, mentorici Branka Mestnik in Iwona Ewa Kosi (OŠ Gorica), Vpliv okolja na razvoj žabe sekulje, avtorica Ania Marinčić Barić, mentorici Barbara Mestnik in Gabrijela Triglav Brežnik (OŠ Gorica), Diamond cut naprava, avtorji Jaka Vitko, David Vajdec in Luka Hergold, mentorja Uroš Remenih in Samo Železnik (ŠCV, Elektro in računalniška šola), Uporaba kripto valut v trgovini na drobno, avtorica Klara Jovan, mentorja mag. Ivan Jovan in Jani Jovan (ŠCV, Šola za storitvene dejavnosti) in Uporaba video kamere v hladilniku, avtorja Alen Fuks in Patrik Ravnak, mentorja Nedeljko Grabant in Dejan Dren (ŠCV, Elektro in računalniška šola).

Več informacij o nalogah in nagrajencih najdete na: http://mladiraziskovalci.scv.si/raziskovalne