O-STA

Župan sprejel državne prvakinje - mlajše deklice A Ženskega rokometnega kluba Velenje - SZJ Mestne občine Velenje

Sprejem rokometašic - dravnih prvakinj, 5. 6. 2018
Azra Zulić strelka lige

Velenje, 6. junij 2018 - Zlata medalja in naslov državnih prvakinj je najpomembnejši športni dosežek 12-letnih "mlajših deklic A" Ženskega rokometnega kluba Velenje do sedaj. 16 deklic, ki so konec maja v Rdeči dvorani Velenje z rezultatom 30 : 25 premagale Rokometni klub Krim, je včeraj skupaj s trenerjema mladih rokometašic Alešem Dolinškom in Robijem Lainščkom v protokolarni sobi mestne hiše sprejel Bojan Kontič, župan Mestne občine Velenje. Poleg osvojenega naslova, je komaj 12-letna Velenjčanka Azra Zulić postala tudi strelka lige s 94 zadetki na osmih tekmah. Na zadnjih dvajsetih tekmah so deklice izgubile le enkrat. Župan je na uradnem sprejemu izpostavil ves trud in energijo, ki jo deklice vlagajo v šport, in poudaril: "Velenje je ponosno na vas, mi smo ponosni na vas. Za vso to promocijo Velenja se vam najlepše zahvaljujem. Gre za zdrav način življenja, ki je edini pravi način življenja. Prepričan sem, da boste tudi v prihodnje dosegale odlične rezultate. Mogoče vas vaša športna pot v prihodnosti zanese tudi v tujino, vedno pa boste dobrodošle v Velenju."

Župan je deklicam še zaželel dolge, prijetnih pripetljajev polne poletne počitnice ter uspešno športno pot tudi v prihodnje. Posebej je župan čestital tudi najboljši strelki Azri Zulić.

Za sprejem se je zahvalil tudi trener Aleš Dolinšek, ki se je Mestni občini Velenje in županu zahvalil za vso podporo ter pomoč.