O-STA

Igralci, ki živijo dvojno življenje

Igralstvo je res zanimiv poklic, sploh če zahteva preobrazbo igralcev v biti, kraju in času. Kako bi se vi znašli v vlogi živega mrtveca ali v razmerah postapokaliptične fevdalne družbe? Junaki AMC-jevih serij Into The Badlands in Fear The Walking Dead se junija poslavljajo s televizijskih zaslonov, nam bo pa v spominu ostala marsikatera scena z dogajanja.

Borilne veščine in glasbena kariera

Za enega najboljših spopadov v seriji Into The Badlands velja boj med Moon-om in Widow. Odvil se je na 30 metrov visokem stolpu, na vrhu gore, ki jo obdaja ocean. Dvigalo je bilo visoko približno 45 metrov, nad stolpom pa je vil močan veter. Lahko si predstavljate izziv snemanja, ki je tokrat, namesto običajnih petih do osmih dni, trajalo kar 11 dni. Na drugi strani pa so oboževalci serije Fear The Walking Dead zadrževali dih ob eksploziji, v katero je bil vpleten Daniel Salazar. Kaj se je zgodilo z našim junakom bomo še videli, si pa igralec Rubén Blades večkrat vzame daljše premore, saj je poleg igralstva tudi uspešen glasbenik.

Boj z nadvlado belske rase

Bomo pa 18. junija, ob 22. uri, na kanalu AMC v temačni komični seriji zopet lahko pozdravili Hapa Collinsa in Leonarda Pina. Belec, ki ni služil vojske, ter temnopolti vietnamski veteran istospolne usmerjenosti, bosta v tretji sezoni pletla nove zgodbe, povezane predvsem z nadvlado belske rase. Čakajo ju zapleti s Kukluksklanom v vzhodnem Teksasu, tematika pa je glede na svetovno dogajanje še kako aktualna. Fanta se bosta naučila, da nihče ne more premagati matere narave in da žal dobro ne zmaga vedno nad slabim. Govori pa se, da bomo na malih zaslonih zopet lahko spremljali Preacherja, serijo, v kateri je v le treh epizodah življenje izgubilo več ljudi kot v vseh treh delih kultnega Botra. James Cameron pa nas bo najbrž prav kmalu v AMC Visionaries popeljal v zakulisje znanstvene fantastike.