O-STA

Sprejemamo prijave za poletno počitniško varstvo

Velenje, 13. junij 2018 - Na spletni strani Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje https://www.vilarozle.si/novice/2018/poletno-pocitnisko-varstvo-prijavnica je objavljena prijavnica za poletno počitniško varstvo, ki ga bomo zagotavljali ob delavnikih v juliju in avgustu od 7. do 16. ure. Namenjeno je otrokom iz Velenja in Šoštanja od zaključenega prvega razreda pa do vključno petega razreda osnovne šole (starih od 6 do 10 let). Cena za enotedensko počitniško varstvo za posameznega otroka znaša 20 evrov, vključuje pa tudi sadno malico in kosilo.

Počitniško varstvo otrok bodo skupaj izvajali Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje (MZPM), Mladinski center Velenje (MCV) in Športna zveza Velenje (ŠZV). Zanimanje staršev je veliko, saj so že prvi dan vpisali več kot 50 otrok. Vsak teden bodo organizatorji v počitniško varstvo sprejeli do 25 otrok, prednost pri sprejemu imajo otroci zaposlenih staršev, ki poleti varstvo res potrebujejo. Večino počitniških tednov, od 2. 7. do konca avgusta 2018, bo počitniško varstvo potekalo v Vili Rožle, dva tedna, od 30. 7. do 10. 8., pa v prostorih Mladinskega centra Velenje na Efenkovi 61.

Cena za enotedensko počitniško varstvo za posameznega otroka znaša 20 evrov, razen za zadnji teden v avgustu, ko bo v Vili Rožle potekal projekt Otroško mesto, ki bo vsebinsko še bolj bogat, zato bo cena za ta teden 30 evrov. V Otroško mesto bodo lahko starši vključili tudi otroke starejše od 10 let, ki bodo prav tako imeli organizirano prehrano.

Tako MZPM kot MCV sta že doslej pripravljali počitniške programe za otroke in mladostnike, s počitniškim varstvom jih bodo le nadgradili. Še vedno pa bodo lahko ob delavnikih v dopoldanskih urah na obeh lokacijah ustvarjali tudi tisti otroci, ki varstva ne potrebujejo, zaželeli pa si bodo malo družbe vrstnikov in kratkočasenja ob ustvarjanju.

V času počitniškega varstva bodo za varovanje in animacijo otrok skrbeli zaposleni MZPM in MCV, prostovoljci obeh organizacij, ki imajo pedagoško predznanje, dijaki vključeni v projekt Čisto moje Velenje in tudi športni animatorji iz vrst športnih vaditeljev velenjskih športnih klubov, za kar bo poskrbela ŠZV. Otroci bodo v času varstva uporabljali občinske športne površine v Sončnem parku in na športnem igrišču Konovo, ustvarjali bodo v različnih ustvarjalnih delavnicah, brali pod krošnjami dreves, igrali družabne igre, hodili na kratke izlete, obiskali jih bodo zanimivi gostje ... V počitniško varstvo bodo v jutranjih in pozno popoldanskih urah vključeni tudi udeleženci športnih taborov ŠZV. Prijave zanje ločeno zbirajo na Športni zvezi Velenje.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. sociologinja
Kabinet župana

T: 03 8961 700
........................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si