O-STA

Delavnice projekta RUINS - Šaleški grad naša kulturna dediščina

Velenje, 14. junij 2018 - Mestna občina Velenje pripravlja v okviru projekta RUINS diskusijske delavnice, ki bodo potekale v četrtek, 21. junija 2018. V sklopu projekta bo Mestna občina Velenje izdelala celovit načrt upravljanja arheoloških ostankov Šaleškega gradu. Tako bomo poskušali bolje izkoristiti potencial ruševin tega gradu. Na delavnice se lahko prijavite do 20. junija preko spletnega obrazca http://bit.ly/ruins-saleskigrad.

1. junija lani se je uradno pričel izvajati 36 mesečni projekt RUINS - Trajnostna ponovna uporaba, ohranjanje in sodobno upravljanje zgodovinskih ruševin v srednji Evropi, katerega vodilni partner je University of Technology Lublin - Poljska. Projekt RUINS je v višini 85 % sofinanciran iz naslova programa Interreg Central Europe. Evropska kulturna dediščina vključuje več tisoč srednjeveških ruševin. Lastniki in upravljavci teh območij se soočajo s podobnimi težavami, ki so povezane z njihovo zaščito: trajno uničenje in omejene možnosti za njihovo moderno uporabo. Projekt RUINS se osredotoča na vrednotenje in varovanje arheološke dediščine ter vpeljave novih sistemov zaščite in varovanja arheoloških najdbišč.

Diskusijske delavnice bomo organizirali v četrtek, 21. junija. V Mladinskem hotelu Velenje bo med 10. uro in 11.45 delavnica z naslovom Šaleški grad - del naše turistične ponudbe, med 12. uro in 13.45 pa Sobivanje z ruševinami Šaleškega gradu. Ob 16. uri ste vabljeni v Gasilski dom Šalek na delavnico z naslovom Šaleški grad - kaj bi z njim, ki bo trajala predvidoma do 18. ure.

Prijazno vabljeni!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si