O-STA

Podžupan sprejel odlične učence in dijake

Velenje, 19. junij 2018 - Včeraj zvečer je podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol v Domu kulture Velenje sprejel najboljše devetošolce in dijake, ki so vsa leta šolanja dosegli odličen učni uspeh. Takšnih je letos na velenjskih osnovnih in srednjih šolah skupaj 88. Podžupan je čestital učencem in dijakom in se zahvalil tudi njihovim staršem, ker so verjeli v svoje otroke in jim stali ob strani v času šolanja. Zahvalil se je tudi učiteljem in profesorjem, ki so mladim posredovali znanje in izkušnje ter jih spodbujali, ko je bilo to potrebno. Podžupan je dejal, da morajo biti mladi slišani in uslišani. V Mestni občini Velenje si prizadevamo, da je tako. Omogočamo dobre pogoje za izobraževanje in tudi za izvajanje različnih interesnih dejavnosti ter kvalitetno preživljanje prostega časa. Tako bo tudi v prihodnje.

V šolskem letu 2017/2018 je na šestih matičnih osnovnih šolah v Mestni občini Velenje skupno 256 učencev v dvanajstih oddelkih devetega razreda, na Centru za vzgojo in izobraževanje Velenje pa še devetnajst devetošolcev. Med njimi je skupaj 50 - devetošolcev, ki so med 3. in 9. razredom dosegli učni uspeh s povprečno oceno 4,5 in 5. To pomeni, da je ta izjemen uspeh doseglo 19,53 % letošnjih devetošolcev.

Na šolah Šolskega centra Velenje je letos skupaj 38 dijakov zaključnih letnikov, ki so v vseh letih srednješolskega izobraževanja dosegli odličen uspeh.

Skupaj je bilo torej odličnih 50 devetošolcev in 38 srednješolcev.

Za glasbeni program na županovem sprejemu za odlične učence in dijake je poskrbel Trobilni ansambel Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

Pošiljamo fotografijo vseh odličnih učencev in dijakov skupaj z ravnatelji šol in podžupanom (foto: Roman Bor).