O-STA

22 Slovenskih podjetij po posle v Nemčijo

Ljubljana, Frankfurt, 19. junij 2017 - Slovenska proizvodna podjetja se danes mudijo na poslovnem dogodku v Frankfurtu, kjer se srečujejo z nemškimi podjetji, večjimi dobavitelji avtomobilski in strojni industriji.

Na nabavno iniciativo nemškega združenja zveznega združenja BME (nemško združenje za materialno gospodarstvo, nabavo in logistiko) in Slovensko-nemške gospodarske zbornice se je prijavilo 38 slovenskih podjetij, a jih je skozi sito izbirnega postopka v Nemčiji vabilo prejelo 28. 22 med njimi pa bo v Frankfurt na srečanja z nemškimi podjetji, med katerimi prevladujejo predvsem avtomobilska industrija, predelava kovin in kovinskih izdelkov ter izdelkov iz umetnih in plastičnih mas, in industrija elektrotehnike in elektronike tudi dejansko odšlo.

Bosch Rexroth, Agilent Technologies, Buehler, Kleemann GmbH, CLAAS, KROENERT GmbH & Co KG, Leifheit AG, Grohe AG, Linde Hydraulics GmbH & Co. KG, Stabilus GmbH, Wilo SE in druga tako čakajo na Slovence, ki bodo s seboj odnesli ne le profile svojih podjetij temveč tudi prodajne kompetence, saj je pri direktnih stikih z nabavniki iz omenjenih podjetij potrebno biti "natančen, hiter in predvsem najti neko kemijo", poudarjajo slovenski izvozniki.

"V sklopu 4. nabavne iniciative BME se bo zvrstilo več kot 500 B2B pogovorov med nabavniki in potencialnimi dobavitelji, kar je največ do sedaj", je povedal dr. Silvius Grobosch, generalni direktor Zveznega združenja za Metal, nabavo in logistiko.

Predsednica slovensko-nemške zbornice Gertrud Rantzen je poudarila: "Slovenska podjetja so v Nemčiji prepoznana po svoji kakovosti in točnosti dobav. Prepričana sem, da bodo tudi tokrat uspešna in da bodo posli sklenjeni preko naše iniciative še bolj utrdili Nemčijo na položaju številka 1 v slovenski zunanji trgovini."

Kaj pa v Frankfurtu pričakujejo slovenska podjetja?

"Iz izkušenj vemo, da so BME Initiative odlična priložnost, kjer se lahko predstaviš nabavnikom velikih podjetij. Do sedaj so nam udeležbe prinesle nove poslovne priložnosti in dobre rezultate. V preteklih letih smo tako navezali prve stike z našimi sedaj ključnimi kupci. Vrednost projektov ocenjujemo na več kot milijon evrov. Organizatorjem zmeraj uspe pritegniti vedno nova podjetja, zato je udeležba zame na BME-ju obvezna", pravi Vesna Davidovič iz podjetja Cerjak d.o.o iz Leskovca pri Krškem.

"Povabila v Nemčijo na poslovni dogodek smo zelo veseli, še bolj nas veseli, da imamo že vnaprej dogovorjenih 5 pogovorov z nemškimi podjetji. Pričakujemo konstruktivne in zelo neposredne pogovore, ko to običajno so z nemškimi partnerji. Talum je veliko in predvsem izkušeno slovensko podjetje, hkrati pa eden največjih proizvajalec elektroliznega aluminija. Sodobne tehnologije nam omogočajo fleksibilnost, s katero lahko zadovoljimo potrebe najrazličnejših podjetij." je povedal Borut Kostanjevec, Vodja prodaje VTL ulitkov.

Slovensko-nemška gospodarska zbornica slovenskim podjetjem na njihovi poslovni poti v nemčijo pomaga že vrsto let. V letošnjem letu so predvideli še nekaj podobnih aktivnosti.