O-STA

Zbirka Synology Active Backup

Zaščitite podatke, razpršene na fizičnih in virtualnih lokacijah ali v oblaku.

Ljubljana, 20. junij 2018 - Synology je objavil izid dveh glavnih aplikacij iz zbirke Active Backup, uradno verzijo programa Active Backup za Office 365, ki podpira SaaS varnostno kopiranje v oblaku in beta različico Active Backup for Business, ki zagotavlja dosegljivost podatkov v fizičnih in virtualnih okoljih.

"Vse več podjetij in drugih organizacij hkrati posluje tako na fizičnih in virtualnih platformah, kot v oblaku. Ta pojav IT oddelkom predstavlja ogromen izziv za zagotavljanje varnosti vse večjih količin podatkov v heterogenem okolju." je dejal Jia-Yu Liu, direktor skupine za aplikacije v podjetju Synology Inc. "Za reševanje tega problema ponuja Synology novo, celovito rešitev, ki tesno povezuje programsko in strojno opremo in je namenjena podjetjem vseh velikosti."

Active Backup za Office 365 uporablja enotno tehnologijo, ki podjetjem na eni strani pomaga upravljati in dostopati do podatkov, shranjenih v okolju Office 365, in na drugi strani, znatno zmanjšuje prostor, ki ga zasedajo varnostne kopije. Funkcija iskanja po vsebini je usmerjena na pregledovanje vsebine v e-poštnih sporočilih in priponkah, kar omogoča uporabnikom obnoviti iskana sporočila v najkrajšem času.

Pomembne lastnosti Active Backup za Office 365 vključujejo:

  • Podpora več Office 365 lokacijam: Office 365, Office 365 Germany, Office 365, ki ga upravlja 21Vianet.
  • Centralizirana in celovita zaščita: varnostno kopiranje OneDrive for Business, e-pošte, kontaktov in koledarja na strežnik NAS Synology in upravljanje kopij iz enotnega vmesnika.
  • Granularno obnavljanje datotek, iskanje in izvoz iz samopostrežnega portala: nova funkcija za iskanje po vsebini omogoča učinkovito filtriranje glede na ključne besede. Uporabnik lahko najde iskano e-poštno sporočilo in obnovi ali prenese posamezno datoteko, e-sporočilo ali priponko, kontaktne podatke ali dogodek v koledarju, iz samopostrežnega portala za obnavljanje datotek.
  • Učinkovito varnostno kopiranje in hramba: enotna tehnologija, s prenosom in shranjevanjem le datotek z edinstveno vsebino, zagotavlja učinkovitost. Deduplikacija na nivoju blokov podjetjem pomaga hraniti karseda veliko količino podatkov na najmanjšem možnem prostoru, tako da shranjuje le bloke datotek, ki so spremenjene glede predhodno verzijo.

Nasprotno pa Active Backup for Business združuje več tehnologij, ki so na voljo v operacijskem sistemu DiskStation Manager (DSM). Za datotečni sistem Btrfs je Synology razvil funkcijo Global Deduplication, ki omogoča izdatno zmanjšanje potrebnega hrambenega prostora za varnostne kopije. Integracija s programom Virtual Machine Manager omogoča varnostnim kopijam fizičnih ali virtualnih strežnikov, ki so shranjene na strežnikih NAS, da delujejo neposredno v DSM, kar zagotavlja maksimalno dosegljivost podatkov in aplikacij.

Pomembne lastnosti Active Backup for Business vključujejo:

· Zaščita osebnih računalnikov in strežnikov: orodje za zaščito osebnega računalnika ali strežnika Windows, s katerim lahko uporabniki varnostno kopirajo celotno sliko diska. Odvisno od scenarija se lahko uporabniki odločijo za obnovitev ene datoteke iz obnovitvenega portala, za obnovitev celotnega sistema ali za zagon celotne slike diska v programu Virtual Machine Manager, od koder nato pridobijo podatke iz aplikacij in zagotavljajo njihovo delovanje.

  • Zaščita virtualnih računalnikov: uporabniki lahko zaščitijo svoje podatke v virtualnem okolju brez uporabe agenta, le s podatki VMware vSphere. Podpira več metod obnavljanja, od obnove posameznih datotek, takojšnje obnove virtualnega računalnika na NFS pa do celotne obnove virtualnega računalnika, ki ga je mogoče zagnati v programu Synology VMM.
  • Hitrejše varnostno kopiranje: Tehnologija Changed Block Tracking (CBT) izvaja varnostno kopiranje le spremenjenih blokov in ne kopira vsakič celotnih datotek.
  • Učinkovita hramba: Vgrajena funkcija Global Deduplication omogoča izdatno zmanjšanje potrebnega hrambenega prostora.
  • Izboljšana zanesljivost obnove: za izboljšanje zanesljivosti in zmanjšanje obremenitve delovnega okolja, preverite varnostne kopije v okolju Synology VMM.
  • Zaženite v okolju VMM: edinstvena funkcija, integracija s Synology VMM, omogoča uporabnikom ustvariti enako IT okolje kot ga imajo v delovnem okolju, ki služi kot začasna rešitev za obnovitev po nesreči in kot preizkusno okolje za nadgradnje.

Licence

Active Backup za Office 365

Vsak Synology NAS, ki podpira Active Backup za Office 365, ima 10 brezplačnih licenc. Če želite več informacij o licencah Active Backup za Office 365, obiščite: https://www.synology.com/en-global/products/Active_Backup_for_Office_365_License

Active Backup for Business

V času beta testiranja licence niso potrebne, programska oprema pa bo omogočala preizkušanje vseh funkcij. Za varnostno kopiranje računalnikov, strežnikov in virtualnih naprav bo po zaključku testnega obdobja potrebno kupiti ločene licence, ki so vezane na gostitelja.

Več informacij

Za več informacij obiščite spletno stran Active Backup for Office 365: https://www.synology.com/dsm/feature/active_backup_office365
in za Active Backup for Business beta obiščite spletno stran: https://www.synology.com/beta/2018_ActiveBackup_for_Business_beta

###

O podjetju Synology Inc.

Synology učinkovito izrablja prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij, s čimer podjetjem in domačim uporabnikom omogoča zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si