O-STA

McAfee za dostop do strežniških aplikacij : "2018 Gartner Peer Insights Customers' Choice for CASB"

26.6.2018
McAfee
, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je sporočil, da po Gartnerjevih ocenah objavljenih mnenj strokovni uporabniki za zaščito dostopa do strežniških oblakov najraje izbirajo McAfee rešitev Skyhigh, zato so McAfee razglasili za "2018 Gartner Peer Insights Customers' Choice for Cloud Access Security Brokers".

Varnostni posredniki za povezavo s strežniškimi oblaki ti. CASB, ali Cloud Access Security Brokers, so izdelki in storitve, ki poskrbijo za vidljivost rabe aplikacij v strežniških oblakih, omogočajo nadzor dostopa do aplikacij in ki hkrati izvajajo zaščito poslovnih podatkov med transportom do ali uporabo v aplikacijah. Delujejo za uporabnike znotraj kot tudi zunaj tradicionalnih meja informacijskega omrežja organizacije, njihova najbolj enostavna funkcionalnost pa je na primer blokiranje dostopa do neavtoriziranih ali neznanih strežniških oblakov iz službenega računalnika. Primer strežniške aplikacije, katero vsi že dolgo poznamo, je Salesforce. Potem, ko se je uvidelo, kako popularna je in kako hitro se uveljavljajo podobne strežniške storitve, smo spoznali potrebo po konkretni zaščiti te vrste poslovanja in tako je nastala nova vrsta rešitev - CASB posredniki.

Pohvala na podlagi mnenj in ocen končnih strokovnih uporabnikov s praktičnimi izkušnjami nabave, umeščanja ali uporabe te vrste rešitev.

"Gartner Peer Insights Customers' Choice" - je priznanje za proizvajalce določene vrste rešitev, ki se ga podeli na podlagi potrjenih mnenj končnih strokovnih uporabnikov. Pri tem se upoštevajo ne samo ocene posameznikov, temveč tudi število mnenj o produktu. Gartner zagotavlja kvaliteto in nevtralnost izbora tako, da zahteva po posameznem produktu vsaj 50 mnenj od različnih uporabnikov, ki so ga ocenili z vsaj 4.2 zvezdicama, šele potem je lahko razglašen kot "Customer's Choice". McAfee Skyhigh Security Cloud je pridobil 106 ocen, več kot dvakrat toliko kot najbližji zasledovalec, s povprečno vrednostjo kar 4.5.

Preberite objavo na: https://www.gartner.com/reviews/customers-choice/cloud-access-security-brokers

Gartner Peer Insights

Peer Insights je spletna platforma, na kateri lahko strokovnjaki in ključni ljudje IT oddelkov preberemo članke drugih ali objavljamo svoja mnenja in ocene o IT rešitvah, med katere spadajo tudi produkti iz področja informacijske varnosti. Vključuje več kot 70.000 preverjenih mnenj iz širokega nabora okoli 200 različnih vrst rešitev. Platforma je koristna tako za ključno osebje IT oddelkov, da bi se lažje in na podlagi informiranosti predvsem bolje odločali za rešitve, katere je najbolje umeščati v njihova okolja, ter konec koncev tudi za proizvajalce rešitev, ki lahko na podlagi preverjenih objektivnih mnenj končnih uporabnikov izboljšajo svoje izdelke.

Ocena "Customer's Choice" se torej podeli na podlagi mnenj uporabnikov s praktičnimi izkušnjami in nikakor ne na podlagi Gartnerjevih analitikov. V izbor pridejo le podjetja z zadostnim številom ocen, se pravi zadostnim številom strank, ki so se odločile objaviti svoje mnenje. Seveda morajo ta ocene biti tudi dovolj dobre.

Več na: http://www.gartner.com/reviews/home.

Izjava

Rajiv Gupta, Cloud Security Business Unit, McAfee: "We take great pride in being named a 2018 Gartner Peer Insights Customers' Choice for Cloud Access Security Brokers. McAfee/Skyhigh was the first cloud access security broker provider to secure corporate data in the cloud by delivering a cloud-native security solution. It is our customer satisfaction and feedback that continues to drive our innovation and shape our products and services. We are grateful for this feedback and recognition."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.mcafee.com/enterprise/en-gb/about/newsroom/press-releases/press-release.html?news_id=20180518005087

### ### ###

O podjetju McAfee

McAfee, nekoč del korporacije Intel, je eden od vodilnih in predvsem največjih ponudnikov varnostnih rešitev na svetu, kar dokazuje z velikim tržnim deležem in širokim naborom izdelkov. Preverjeni proaktivni varnostni produkti in storitve vseh vrst - zaščita končnih točk, varnost elektronske pošte in spletnega prometa, požarne pregrade in preprečevanje vdorov, SIEM ter druge varnostne rešitve in storitve v oblaku so namenjene zaščiti sistemov, omrežij in posameznih računalnikov ter prenosnih naprav. Z v hiši razvitimi inovativnimi rešitvami za domače uporabnike, podjetja, javne organizacije in ponudnike storitev se zagotavlja informacijska varnost, skladnost, preprečuje prekinitve v poslovanju, ohranja integriteto poslovnih podatkov, odkriva ranljivosti, nadzira in izpopolnjuje varnost sistemov.

Kupci rešitev podjetja McAfee so največje vladne organizacije in mednarodne korporacije, a tudi milijoni domačih uporabnikov in družinskih podjetij. Za podjetjem je dolgoletna tradicija, velik del Intel Security je namreč nastal iz nekdanjega podjetja McAfee, ustanovljenega že leta 1987 kot prva komercialna proti-virusna rešitev, katerega je Intel prevzel leta 2011 in potem postopoma ukinil ime blagovne znamke.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.mcafee.com/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, Product Manager

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com