O-STA

Velika povorka folklornih skupin folkart navdušila tudi v Europarku

Sprehod po Europarkovih nakupovalnih ulicah je popestrila folklorna skupina iz Peruja (foto_Bojan Mihalič)
Plesalci iz Argentine (foto_Bojan Mihalič)
Na Folkartu so južnoameriške barve zastopale tudi plesalke iz Peruja (foto_Bojan Mihalič)
Afriške ritme so predstavili plesalci iz Kenije (foto_Bojan Mihalič)

Preteklo soboto, 30. junija, so v mariborskem Europarku odmevali glasbeno-plesni ritmi različnih kultur. Velika povorka folklornih skupin Folkart je z glasbo in igrivostjo potovala po nakupovalnih ulicah ter navdušila številne obiskovalce največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije.

Pisano festivalsko vzdušje zavzelo ulice nakupovalnega središča

Obiskovalci Europarka so ponovno doživeli pisanost kultur z različnih celin našega planeta. V velikem mimohodu so se predstavili člani skupine iz Argentine, ki so navdušili s tradicijo, prepleteno s strastjo in tangom. Predstavniki Kenije so z vročimi afriškimi ritmi prikazali svoje bogato ljudsko izročilo. Plesalci iz Peruja so predstavili avtentično izročilo Inkov. Obiskovalce je očarala tudi mistična in redko videna tradicija iz ruske Republike Tuve. Prav tako je val navdušenja sprožila skupina, ki prihaja iz dela naše nekdanje skupne države - Srbije.

Svetovni folklorni festival Folkart

Eden najvidnejših svetovnih folklornih festivalov, mariborski CIOFF® festival FOLKART, sicer letos praznuje 30. obletnico. Na Folkartu je do sedaj gostovalo že več kot 220 tujih in domačih folklornih skupin iz več kot 72 držav.

SES Spar European Shopping Centers

Europark Maribor upravlja družba SES Spar European Shopping Centers. Družba je upravitelj okoli 30 lokacij nakupovalnih središč na območju srednje, južne in vzhodne Evrope in je vodilno podjetje na področju upravljanja nakupovalnih središč v Avstriji in Sloveniji. Skupna površina vseh prostorov, ki jih ponuja v zakup, znaša 801.000 kvadratnih metrov. Na lokacijah nakupovalnih središč SES so zakupniki v letu 2017 dosegli 2,88 milijard evrov bruto prihodkov od prodaje. Družba SES kot poslovno storitev ponuja tudi potrebno strokovno znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradenj, oddaje nakupovalnih površin v zakup ter upravljanja nakupovalnih objektov in središč. Nakupovalna središča družbe SES so bila že večkrat nagrajena z državnimi in mednarodnimi priznanji na področju arhitekture in oblikovanja, trajnostnega razvoja, prometnega načrtovanja in inovativnega trženja. Družba SES deluje v okviru skupine SPAR Österreich. Več informacij: www.europark.si in www.ses-european.com

Dodatne informacije:

Europark
Petra Romih, vodja marketinga
Tel.: 02 320 82 22
e-pošta: petra.romih@europark.si

IPPR
Tjaša Toni Skubic, odnosi z javnostmi
Gsm: 040 512 880
e-pošta: tjasa.toni-skubic@ippr.si

Dodatne informacije o Spar European Shopping Centers SES:
Verena Wegscheider
Public Relations
SES Spar European Shopping Centers GmbH
Söllheimer Straße 4, 5020 Salzburg
Verena Wegscheider@ses-european.com
Tel. 0043 662 4471 7110, Mobil: 0043 664 2650 450