O-STA

Še 300 tisoč evrov nepovratnih sredstev za razvoj turizma v SAŠA regiji - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 5. julij 2018 - Savinjsko-šaleška območna razvojna agencija, ki skrbi za regionalni razvoj in promocijo turizma v regiji SAŠA, je uspešno kandidirala v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje in promocijo turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji in bo v obdobju do 15. 10. 2019 izvajala projekt vodilne destinacije v SAŠA regiji znotraj makroregije Alpska Slovenija. Vrednost operacije znaša 224.942,56 evra (DDV ni zajet), pri čemer bo sofinanciranih 202.448,30 evra, kar je 90 % sredstev celotne vrednosti projekta. Izvajanje projekta zajema razvoj integralnih turističnih produktov, 5* doživetij, izobraževanja, usposabljanja in študijske ture za turistične deležnike destinacije.

Na področju digitalnih promocij so predvidene vzpostavitve novih in nadgradnje obstoječih digitalnih medijev in orodij (spletne strani, aplikacija), ustvarjanje novih foto in video zgodb za ključne ciljne skupine predvsem na trgih Nemčije, Nizozemske in Hrvaške. Aktivnosti so zasnovane v skladu s Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma (2017-2021), ki med drugim poudarja doživetja temelječa na višji dodani vrednosti, trajnostni naravnanosti in povečevanje turističnega prometa v izven sezonskem času.

Poleg projekta vodilne destinacije je Savinjsko-šaleška območna razvojna agencija uspešno pridobila tudi sredstva za projekt Turizem SAŠA v okviru javnega razpisa za izbor CLLD operacij financiranih iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja na območju LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline. Vrednost operacije, ki bo izvedena do konca februarja 2019, je 114.333 evrov (DDV ni zajet) oziroma 97.183,05 evra nepovratnih sredstev.

Omenjena projekta sta izrednega pomena za razvoj in promocijo turizma občin v SAŠA regiji ter vzpodbujanje povezovanja in sodelovanja turističnih akterjev SAŠA.