O-STA

Kyocerini izdelki so prijazni do okolja

99% izdelkov podjetja Kyocera Document Solutions se ponaša z oznako "Zeleni proizvod".

Ljubljana, 6. julij 2018 - KYOCERA Document Solutions Europe B.V. je objavila, da je sedem izdelkov iz serij TASKalfa in ECOSYS prejelo priznanje na zadnjem testiranju Keypoint Intelligence, ki ga izvaja organizacija Buyers Lab (BLI), eden od največjih globalnih ponudnikov primerjalnih testov za tiskalniške izdelke. Na neprekinjenem 2-mesečnem testu so večopravilne naprave TASKalfa 8002i, 7002i, 6002i, 5002i, 4002i in ECOSYS M2640idw ter tiskalnik P2040dw prejeli oceno 10 od 10-tih možnih za zanesljivost delovanja.

Vse od ustanovitve podjetja in na podlagi mota korporacije 'Respect the Divine and love people', je celotna skupina podjetij KYOCERA Corporation zavezana okolju prijaznemu upravljanju in si prizadeva za trajnostni razvoj. Obenem pa si s pomočjo proizvodnje okoljsko prijaznih izdelkov in okoljske politike korporacije, prizadeva združevati cilje ekologije in ekonomije.

Družba si tudi prizadeva, da vsak izdelek, ki ga predstavi na tržišču, prispeva k izboljšanju globalnega okolja in dvigu okoljske ozaveščenosti. Zato je skupina kot vodilo sprejela koncept imenovan Okoljska zavest, ki aktivno prispeva k preprečevanju podnebnih sprememb, varčevanju z viri in energijo ter zmanjšanju nevarnih snovi. Kyocera je v konceptu tudi opredelila merila za vrednotenje vsakega izdelka. Kot rezultat prizadevanj skupine, je bilo v poslovnem letu 2017, glede na zadnje poročilo o družbeni odgovornosti podjetij, 99% izdelkov KYOCERA označenih za zelene izdelke.

KYOCERA Document Solutions, ki se znotraj skupine ukvarja z upravljanjem z dokumenti, poleg osnovnih zavez izvaja tudi druge različne aktivnosti na okoljskem področju, kot so na primer proizvodnja izdelkov z dolgo življenjsko dobo in nizko porabo energije, ponovna uporaba ter reciklaža iztrošenih naprav. Ukrepi prispevajo k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov v ozračje.

Skupina KYOCERA je del Globalnega dogovora Združenih narodov, ki je največja svetovna pobuda za trajnostni razvoj podjetij. Eden od glavnih ciljev organizacije je podpora zelenim pobudam, ki promovirajo previden pristop k okoljskim izzivom. Kyocera se tako pridružuje skupini, ki spodbuja večjo okoljsko odgovornost in razvoj ter širjenje okolju prijaznih tehnologij.

Za pobude in aktivnosti, ki jih je Kyocera izvedla v lanskem fiskalnem letu, je prejela sedem priznanj, od katerih je enega, priznanje japonskega minstra za okolje, prejela že osmo leto zapored.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology učinkovito izrablja prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij, s čimer podjetjem in domačim uporabnikom omogoča zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.


Več informacij:
Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si