O-STA

S prevzemom podjetja Alos Kyocera nadaljuje razvoj v ponudnika rešitev za upravljanje s podatki

Friedhelm Schnittker (Alos) in Dietmar Nick (KYOCERA)

Ljubljana, 11. julij 2018 - KYOCERA Document Solutions Europe nadaljuje svoj razvoj v ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti in širi svojo ponudbo storitev s prevzemom nemškega podjetja Alos GmbH.

KYOCERA je zaključila nakup podjetja Alos Solution, enega od vodilnih ponudnikov rešitev za zajem in upravljanje z elektronskimi poslovnimi vsebinami (Enterprise Content Management solutions(ECM)) v nemško govorečih deželah. V podjetju Alos, ki posluje v Nemčiji in Švici, je zaposlenih več kot 100 strokovnjakov, rešitve pa zagotavljajo več tisoč strankam po celem svetu.

Alos ima več kot 60 let izkušenj s podjetji, kot so Kraft, BP, AT&T in Unilever. Z izkoriščanjem ključnih prednosti Alosa pri zagotavljanju inteligentnih rešitev za pridobivanje podatkov prek avtomatiziranih delovnih procesov s pravno skladnimi postopki arhiviranja, Kyocera upa, da bo, poleg dostopa do širšega kroga kupcev, dosegla tudi druge vsebinske sinergične učinke akvizicije.

Družba bo še naprej delovala neodvisno, proces integracije pa bo trajal predvidoma tri leta. Poročala bo neposredno Kyocerini podružnici v Nemčiji KYOCERA Document Solutions Deutschland. Prevzem je najnovejši korak Kyocere v razvoju in preoblikovanju podjetja v ponudnika celovitih rešitev upravljanja z dokumenti.

Takuya Marubayashi, predsednik korporacije KYOCERA Document Solutions Europe, je izjavil: " "Kot podjetje smo osredotočeni na razvoj rešitev za upravljanje z dokumenti in tako želimo našim strankam pomagati zadostiti potrebam sodobnega poslovanja v fizičnem in digitalnem svetu. Želimo ponuditi varne, učinkovite in seveda kakovostne rešitve za upravljanje delovnih procesov. Alos bo postal del našega pristopa za zagotavljanje prilagodljivih in stroškovno učinkovitih rešitev, ki bodo nadgradile našo obstoječo ponudbo kakovostnih izdelkov ter storitev."

"Prepričani smo, da bo združitev koristila tako našim strankam, kot partnerjem in zaposlenim," je dodal podpredsednik Alos 'GmbH Friedhelm Schnittker. "Obsežen program izdelkov KYOCERA, v kombinaciji z rešitvami za skeniranje podjetja Alos, ponuja velik potencial. Veselimo se sodelovanja pri izkoriščanju te priložnosti v korist vseh zainteresiranih strani."

Alos, z zagotavljanjem varnih in učinkovitih rešitev za izpis dokumentov, odlično dopolnjuje portfelj družbe KYOCERA na področjih pridobivanja podatkov, upravljanja z elektronskimi poslovnimi vsebinami in upravljanja s poslovnimi procesi (Business Process Management BPM)). Poteza pomaga Kyoceri, da se pozicionira kot celovit ponudnik rešitev in podjetju v naslednjih letih zagotavlja rast in uspešno delovanje na vse bolj digitaliziranem trgu.

###

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

KYOCERA Document Solutions s sedežem v Osaki na Japonskem, je vodilni proizvajalec rešitev za izpisovanje dokumentov in sistemov za upravljanje z dokumenti, ki vključuje barvne in črnobele večopravilne naprave in tiskalnike ter široko-formatne naprave. Kyocerini izdelki slovijo po edinstvenih komponentah z dolgo življanjsko dobo, ki zagotavljajo večjo zanesljivost in manj odpadkov. Rezultat pa se kaže v nižjih Skupnih stroških lastništva (TCO) v celotni življanjski dobi naprav.

Ponudba podjetja KYOCERA Document Solutions pa se ne konča s strojno opremo. Celovita paleta poslovnih aplikacij in svetovalnih storitev omogoča uporabnikom, z optimizacijo in upravljanjem delovnih tokov dokumentov, izkoristiti poln potencijal strojne opreme.

Kyocera Document Solutions je hčerinsko podjetje v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, vodilnega proizvajalca visokotehnološke keramike in povezanih izdelkov, ki vključujejo telekomunikacijsko opremo, sestavne dele za polprevodniške izdelke in elektronske komponente.V fiskalnem letu, ki se je zaključil 31. marca 2015 je korporacija Kyocera zabeležila 11,7 milijarde UER neto prodaje.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si