O-STA

V središču Celja so lomili tla!

Dejan Gregl (drugi z leve) v družbi sodnikov (Foto Matic Trepelj)
Break the floor in več kot 200 plesalcev z vsega sveta (Foto Matic Trepelj)

Break the floor in več kot 200 plesalcev z vsega sveta

Največji mednarodni breakdance spektakel v Sloveniji vsako leto v knežje mesto pripelje najboljše plesalce break dancea in hip-hopa. Aktualni svetovni in evropski prvaki so 3 dni "lomili tla" v središču Celja.

Plesni spektakel Break the floor Celje

Na največjem mednarodnem plesnem tekmovanju se je v najboljših gibih, kreativnih koreografijah in izvirnih akrobacijah pomerilo 243 plesalcev z vsega sveta. Iz 21 držav, med drugim tudi iz Venezuele, Maroka, Alžirije in vseh evropskih držav. Vse skupaj pa je na spletu spremljalo v živih prenosih več kot pol milijona plesnih navdušencev.

3 sodniki in 3 dnevi

Sodniki iz Francije (Jay), Rusije (Zip Rock), Španije (Xak) so v treh dnevih določili zmagovalce šestih različnih kategorij. Letos med zmagovalci ni bilo slovenskih plesalcev, so pa zato dva naslova osvojili Italijani.

Top Rock: Mechanic (Ukrajina)
1vs1: Kaneki TheKalameet (Italija)
5vs5: Funk Warriors (Italy / Venezuela)
2vs2: Good Cat & Salo (Italija/Venezuela)
Bgirl: Yiuma (Italija)
Kidz under 16: Misliwy (Poljska)

Najmlajši 9-letni Poljak

Vsi trije sodniki so pred uradnim delom tekmovanja plesalce nove trike učili na plesnih delavnicah, kjer so se tako najmlajši - le 9 let je bil star najmlajši breakdancer, kot ženske - kar 11 jih je tekmovalo v ženski kategoriji in nekoliko več v mešanih skupinah, učili novih trikov, s katerimi bodo v prihodnje poskušali osvajati evropske in svetovne naslove.

Pod taktirko Dejana Gregla

Na tekmovanju so s svojim odličnim znanjem poskušali prepričati sodnike tudi člani plesne šole Superstar. Ti se lahko, tako mladinci kot člani, pohvalijo z osvojenim drugim in četrtim mestom na evropskem tekmovanju, ter s tretjim in četrtim na državnem. Vsi so naslove osvajali pod izjemno taktirko Dejana Gregla, organizatorja plesnega spektakla Break the floor, sicer plesnega učitelja v plesni šoli Superstar.

Plesni spektakel bo tradicionalno oživel središče mesta Celje tudi prihodnje leto.