O-STA

Projekt oklepnega vozila BOXER predstavlja potencial za slovenske dobavitelje

Ljubljana, 13. julij 2018 - Nemški proizvajalec novih pehotnih vozil BOXER je včeraj v Ljubljani izvedel predstavitev vozila in B2B srečanja s potencialnimi slovenskimi dobavitelji z različnih področij industrije, predvsem varilstva, obdelave materialov, elektroindustrije in vzdrževanja.

Podjetje ARTEC, skupni podjem in predstavnik materinskega podjetja Rheinmetall MAN Military Vehicles in Krauss-Maffei Wegmann, je včeraj gospodarski, politični, vojaški in novinarski javnosti predstavilo podjetje ARTEC in njegove deležnike v projektu BOXER, predvsem pa tehnične in proizvodne specifike vozila. Podjetja ARTEC je odgovorno za razvoj programa Boxer za Nemčijo, Nizozemsko in Litvo, pri čemer zavzema vlogo uradnega proizvajalca vozil.

Slovenska proizvodna podjetja je nagovoril g. Claus Wallenstein, član upravnega odbora Slovensko-nemške gospodarske zbornice in direktor podjetja MAN Truck & Bus Slovenia d.o.o. Predstavnik Veleposlaništva Zvezne Republike Nemčije v Ljubljani, dr. Bernhard Hauer, je izpostavil pomembnost tega dogodka za slovensko avtomobilsko industrijo in krepitev slovensko-nemških gospodarskih odnosov. Prav tako je poudaril simboličen pomen projekta oklepnega vozila BOXER, ki se je že izkazal v drugih državah, tovrsten nakup pa izraža zavezanost Slovenije evropskim varnostnim standardom in integriteti.

Nemški izdelovalec oklepnih vozil bo v projekt izdelave predvidoma vključil tudi slovenske dobavitelje z različnih področij industrije. Tako so včerajšnji uradni predstavitvi vozila sledila B2B srečanja z 18 slovenskimi podjetji s področij varilstva, obdelave materialov, elektroindustrije in vzdrževanja, kjer so potekali razgovori o novih poslovnih priložnostih za slovenska proizvodna podjetja. Poudariti velja, da omenjeni skupni podjem ARTEC ni dejaven zgolj na področju vodenja projektov obrambnih vozil, temveč se v veliki meri osredotoča tudi na druga področja avtomobilske industrije, kar za slovenske dobavitelje predstavlja ogromen potencial.

***

Za več informacij ali izjavo se prosim obrnite na:

Nina Jazbec, presse@ahkslo.si, +386 41 287 542

Poljanski nasip 6 § 1000 Ljubljana § Slovenija § T: +386 1 252 8860 § F: +386 1 252 8869 § ahk@ahkslo.si Besuchen Sie uns im Internet § Obiščite našo spletno stran § www.dihk.si