O-STA

20 let (brez) TABUJEV!

Tabuji skupaj z LifeClass Portorož praznujejo 20 let ustvarjanja
Tabuji skupaj z LifeClass Portorož praznujejo 20 let ustvarjanja

Tabuji skupaj z LifeClass Portorož praznujejo 20 let ustvarjanja

Tako suhoparno bi se lahko začela uradna napoved letošnjega okroglega praznovanja in koncerta na slovenski Obali. Pa vendar se v teh 20 letih skriva veliko več. Toliko več tega, kar bi si letos želeli odkriti tudi za zveste oboževalce in poslušalce prvih (in ne zadnjih!) 20ih let.

V dvajsetih letih so skupaj z vsemi nami odraščali in dozoreli. Pravijo, da so pridelali dve pleši, nekaj sivih las na glavah tistih, ki lase še imajo, nekaj dodatnih kilogramov (natančneje 76), zamenjali so 3 pevke, nekaj kitar, pa še bi lahko naštevali. In zdaj menjujejo tudi lokacijo. Skupaj s hoteli LifeClass Portorož pripravljajo prav posebno glasbeno doživetje v kavarni Café Central, kjer bodo v soboto, 21. julija, ob 20.30 začinili pestro poletno dogajanje. Po koncertu vas v LifeClass Portorož vabijo še na suši na Mystico ali na pizzo v Istrian bistro & Tapas bar. Če pa bi po izvrstnem koncertu želeli še nepozabno in prvovrstno večerjo v najprestižnejši restavraciji, potem vas vljudno vabijo v restavracijo Salina.

Da ne boste kot Tabujevci gulili zaklonišč in kleti, pili iz pločevink, kot radi sami zase povedo, med tem ko so pisali skladbe, ki jih tako radi poslušamo. "Če smo se starali mi, se naše pesmi niso. Bile in ostale so "tabujevske", podrejene našim standardom in našim pričakovanjem. Ne glede na menjavajoče se pogoje predvajanj slovenske glasbe na radijskih postajah se nismo nikoli prilagajali in nikoli uklanjali komercialnim in uredniškim zahtevam. Ostali smo to, kar smo bili od nekdaj, sledili smo svoji, zelo preprosti filozofiji - vsa ta leta smo delali glasbo, ki nam je bila všeč. In več kot očitno je bila všeč tudi naši publiki." Sledite tudi vi svojim željam in se nam pridružite na nepozabnem koncertu v LifeClass Portorož.

To je mesec in leto, ko si Tabuji čestitajo, da so tu, kjer so. Med vami. In to svojo prisotnost bodo v soboto, 21. 7., delili z vami v kavarni hotelov LifeClass Portorož, Café Central. Pokazali vam bodo, da so premostili vse preizkušnje, da so po dvajsetih letih še vedno del slovenskih odrov, radijskih valov in predvsem src poslušalk in poslušalcev. So torej junaki, ki bodo leto 2018 obeležili z veliko turnejo, polno srčnih koncertov. In si za tem privoščili čisto pravi junaški oddih, kakršnega si vi že zdaj lahko privoščite v Portorožu.