O-STA

Cushman & Wakefield bo od skupine Sherry FitzGerald prevzel svojo irsko podružnico

Več kot 100 strokovnjakov za poslovne nepremičnine v Dublinu, Limericku in Galwayu se bo pridružilo enemu največjih podjetij za nepremičninske storitve v svetu

Direktor Aidan Gavin postal direktor podjetja Cushman & Wakefield's na Irskem in se pridružil njihovemu izvršnemu upravnemu odboru za Združeno kraljestvo in Irsko

DUBLIN - (BUSINESS WIRE) - Globalno podjetje za nepremičninske storitve Cushman & Wakefield je danes sporočilo, da je sklenilo dokončni sporazum o prevzemu družbe za poslovne nepremičnine skupine Sherry FitzGerald na Irskem. Posel naj bi bil izpeljan v začetku septembra letos.

Cushman & Wakefield je že lastnik 20-odstotnega deleža v irski družbi za poslovne nepremičnine, ki je delovala kot njegova ekskluzivna izpostava na Irskem in ki se je pred dvema letoma preimenovala v Cushman & Wakefield Ireland. Družba, ki ima več kot 100 strokovnjakov za poslovne nepremičnine in poslovalnice v Dublinu, Limericku in Galwayu, bo zdaj v celoti del Cushman & Wakefield, enega največjih podjetij za nepremičninske storitve v svetu, ki ima 48.000 zaposlenih v približno 400 poslovalnicah in 70 državah.

Direktor Aidan Gavin bo postal direktor podjetja Cushman & Wakefield's na Irskem in se bo tudi pridružil njegovemu izvršnemu upravnemu odboru za Združeno kraljestvo in Irsko.

Cushman & Wakefield bo ohranil tesno podružnično sodelovanje s skupino Sherry FitzGerald, ki ima na Irskem še 97 poslovalnic.

Colin Wilson, izvršni direktor Cushman & Wakefield za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko, je dejal: "Gre za vznemirljiv naslednji korak v izjemnem odnosu, ki se je začel pred 20 leti in ki odraža znatno povečanje čezmejnih projektov, pri katerih sodelujejo naše ekipe. Ob nadaljnji gospodarski rasti na Irskem in s popolno združitvijo našega poslovanja na Irskem in v Združenem kraljestvu v eno podjetje pričakujemo nadaljnjo rast. Da lahko našim strankam zagotovimo izvrstne storitve, smo zavezani k dobičkonosni rasti obsega in rezultatov naših obsežnih poslov v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki."

Aidan Gavin, direktor podjetja Cushman & Wakefield na Irskem, je dejal: "Odkar smo vpeljali blagovno znamko Cushman & Wakefield, naš posel neprestano raste in na trgu smo res uspešni. Zdaj imamo priložnost, da uporabimo kapacitete naše globalne mreže za oblikovanje prihodnosti irskih nepremičnim in se tako pomaknemo na naslednjo stopničko."

Steven McKenna, izvršni direktor skupine Sherry FitzGerald, je dejal: "Skupini Sherry FitzGerald ta prodaja omogoča, da podpremo naše ambiciozne načrte za nadaljnji razvoj osnovne dejavnosti. V kratkem bomo odprli našo stoto poslovalnico na Irskem, obenem pa enako pozornost usmerjamo k zagotavljanju pametnejših storitev z novimi tehnologijami za naše stranke. Tako kot je smiselno, da je Cushman & Wakefield edini lastnik svojega irskega podjetja za poslovne nepremičnine, je tudi smiselno, da imamo mi enostavnejšo lastniško strukturo in eno blagovno znamko. Zelo smo tudi veseli, da lahko nadaljujemo naš izjemno tesen profesionalni odnos s Cushman & Wakefield Ireland."

V sklopu prevzema bo Cushman & Wakefield od skupine Sherry FitzGerald prevzel tudi manjšinski delež v svojih podružnicah za poslovne nepremičnine v Corku in Belfastu. Ostali deleži, ki so v lasti direktorjev, se ne spreminjajo.

O podjetju Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield je vodilno globalno podjetje za nepremičninske storitve, ki z uresničevanjem zamisli ustvarja izjemno vrednost za najemnike in lastnike nepremičnin. Z 48.000 zaposlenimi v približno 400 poslovalnicah v 70 državah sodi Cushman & Wakefield med največja nepremičninska podjetja. Njegovi prihodki od osnovnih storitev prodaje in upravljanja nepremičnin, vodenja projektov, lizinga, kapitalskih trgov, svetovanja in drugih storitev so v letu 2017 dosegli 6,9 milijarde dolarjev. Če želite izvedeti več, obiščite spletno stran www.cushmanwakefield.com ali nas sledite na twiterju @CushWake.

Za ogled originalnega sporočila na businesswire.com pojdite na https://www.businesswire.com/news/home/20180716005412/en/

Kontakti
Cushman & Wakefield
Richard Coleman, +44 (0)203 296 4326
Vodja kumuniciranja za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko
richard.coleman@cushwake.com

ali

Sherry FitzGerald Group
Jill O'Neill, +353 86 252 3277
Direktorica za komuniciranje z javnostmi
jill.oneill@sherryfitz.ie


Vir: Cushman & Wakefield