O-STA

Thoma Bravo prevzema večinsko investicijo v ponudnika rešitev zaščite digitalnih identitet Centrify

18.7.2018
Centrify, ponudnik SSO rešitve za enotno upravljanje identitet za podatkovne centre, prenosna okolja in storitve v strežniških oblakih, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

je poleti 2018 sporočil javnosti, da bo investitor Thoma Bravo prevzel večino vrednosti podjetja od investicijskih družb Mayfield, Accel Partners, Jackson Square Ventures ter Index Ventures. Zaključek transakcije je predviden za tretje četrtletje 2018.

Izjava

Tom Kemp, soustanovitelj in direktor Centrify: "Centrify has seen tremendous growth, and joining with an experienced partner like Thoma Bravo not only ensures we take advantage of existing market opportunities, but also positions us to continue to lead in this growing industry. With Thoma Bravo's extensive sector experience and insight in the enterprise security software space, Centrify is in a strong position to provide our products, services, and unique expertise to meet the rising need for identity-based cybersecurity technology in today's global environment."

O Thoma Bravo

Thoma Bravo je uveljavljen investitor v tehnološko področje z več kot 20 milijard kapitala v teh investicijah. V veliki meri tudi v rešitve informacijske varnosti, kot so McAfee, Riverbed, BlueCoat, Barracuda in SolarWinds. Tudi s področja digitalnih identitet - Bomgar ter SailPoint. Pisarne imajo v San Franciscu in v Chicagu.

Od drugih investicijskih podjetij izstopa po tesnem sodelovanju z upravami podjetij pod svojim okriljem in posredovanjem pri sklepanju strateških partnerstev med njimi.

A.J. Rohde, partner v Thoma Bravo: "Having invested successfully several times in the identity market, we've known and watched Centrify as a leader for many years, and we absolutely share the company's vision on where the market is headed. We are unbelievably excited to partner with Tom Kemp and his world-class team to continue to disrupt and expand the identity market organically and through M&A, all while partnering with the team to help institute our best-in-class processes."

Carl Press, principal v Thoma Bravo: "Centrify is unique in that it offers products across the entire continuum of identity access management through a cutting-edge, natively built cloud platform. We see opportunities to both strengthen its leadership position within the privileged identity market as well as accelerate its growth in single sign-on (SSO) and multi-factor authentication (MFA)."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2018/thoma-bravo-to-acquire-significant-majority-interest-in-centrify/

### ### ###

O podjetju Centrify

Centrify je uveljavljeni ponudnik rešitev za upravljanje z digitalnimi identitetami, ki je bil ustanovljen že leta 2004. Njihova enotna rešitev povezuje identitete za storitve v strežniških oblakih, mobilna okolja kot je Android, ter podatkovne centre in običajne strežnike v njih v enotno upravljano rešitev. Programska oprema in v strežniškem oblaku temelječa storitev nam omogočata enkratno prijavljanje SSO (Single Sign On), upravljanje privilegiranih identitet, dodeljevanje pravic glede na uporabniške vloge, deljenje identitet, vodenje revizijskih sledi in druge IDM storitve za raznovrstna okolja. Med drugim na primer omogoča rabo MS Active Directory storitev izven okolja Windows, torej na primer na Android-u, v Linux-u, Mac OS ali iOS. Rešitev je prirejena za prijavljanje v več kot 450 sistemov in nad 2000 aplikacij.

Rešitve podjetja Centrify uporablja več kot 5000 organizacij po vsem svetu med drugim tudi polovica tistih iz seznama Fortune 50. Podjetje je v privatni lasti, za njim pa stoji skupina vodilnih investitorjev kot so Mayfield, Accel Partners, INVESCO Private Capital, Sigma West, Samsung, Index Ventures, Fortinet ter Docomo Capital. Sedež podjetja je v mestu Santa Clara v Kaliforniji, pisarne pa ima tudi v mestih Seattle, Hong Kong, London, Minhen, Brisbane ter Sao Paulo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.centrify.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, Product Manager

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com