O-STA

Pozivamo k čimprejšnji izgradnji 3. razvojne osi - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 19. julij 2018 - Mestna občina Velenje zahteva, da se postopki za izgradnjo 3. razvojne osi čim prej nadaljujejo. Verjamemo, da je bil državni prostorski načrt sprejet zakonito in da ni pravno-formalnih ovir, da se postopki ne bi nadaljevali.

Mestna občina Velenje že desetletja poziva pristojne k čim prejšnji izgradnji sodobne cestne povezave, ki bo širši regiji omogočala nadaljnji razvoj. Podpiramo prizadevanja Koroške regije in Mladinske iniciative za 3. razvojno os, ki želita z različnimi akcijami spodbuditi odgovorne k realizaciji sprejetega Protokola o poteku načrtovanja in izgradnji tretje razvojne osi na odseku Šentrupert-Velenje-Slovenj Gradec-Dravograd-Holmec.

V letošnjem letu so bile načrtovane aktivnosti predhodnih in pripravljalnih del za gradnjo - geodetska dela, pridobivanje nepremičnin in pravic na njih, izdelava projektne dokumentacije ter geološke, geomehanske in arheološke raziskave.

Pozivamo Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji, da nadaljuje postopke, ki bodo omogočili čim prejšnjo izgradnjo celotne trase 3. razvojne osi, in se drži potrjenega protokola.

Obstoječe prometne povezave so slabe in ob prometnih nesrečah nastajajo dolgi zastoji. To je dokazala tudi včerajšnja zapora ceste v Mislinji, zaradi katere je nastala deset kilometrska kolona vozil.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje