O-STA

1, 2, 3, GREMO: Za Črnomelj leta niso ovira

Pozitivno vzdušje z ambasadorjema vseslovenske akcije 1,2,3, GREMO! (foto Iztok Kurnik_Črnomelj)
Jan Kovačič je trening 1,2,3, GREMO! začel z ustreznim ogrevanjem (foto Iztok Kurnik_Črnomelj)
Po teku se je prijetno druženje nadaljevalo z zdravim HOFERjevim prigrizkom in s prijetno osvežitvijo (foto Iztok Kurnik_Črnomelj)
V dobri družbi (foto Iztok Kurnik_Črnomelj)
Vladala je pozitivna energija in vsi obiskovalci so vneto sledili Janu, ki je bil nad svojo publiko navdušen (foto Iztok Kurnik_Črnomelj)
1,2,3, GREMO! (foto Iztok Kurnik_Črnomelj)

Predzadnji julijski konec tedna je Belo krajino zavzel športni duh. Ambasadorja projekta, športni strokovnjak Jan Kovačič ter motivator in voditelj Marko Potrč, sta Črnomelj izbrala za odskočno desko vseslovenske družbeno odgovorne akcije, ki sodelujoče podpornike povezuje v gibanju. Akcijo 1, 2, 3, GREMO! so 22. julija popoldan pozdravile številne generacije, združene v veselem vzdušju.

"Tek je kot vožnja s kolesom"

Da tek ne pozna omejitev, niti v številkah, je dokazal najstarejši obiskovalec dogodka, 68-letni Milan, ki je za skupinski trening izvedel na družbenem omrežju in potrdil udeležbo. Najmlajša tekačica Maša je štela zgolj 5-let, cilj pa je dosegla skupaj z Markom Potrčem. Na prvem treningu v Črnomlju je bila prisotna tudi petčlanska družna iz Vinice, ki tekaške dogodke redno obiskuje in uživa v druženju s tekači. Dogodek je na koncu z besedami pospremila tudi mamica, ki je dve leti po porodu prvič tekla. Razložila je, da je tek kot vožnja s kolesom, ki je nikoli ne pozabiš. Razigrani udeleženci so se prav tako strinjali, da je vadba s strokovno podporo trenerjev in motivatorjev občutno lažja in zanimivejša, zato jo toplo priporočajo tudi ostalim Slovencem.

Prijetno druženje in motivacija

Udeležencev ni presenetilo niti nekaj dežnih kapelj, ki so bile po žgočem soncu pravzaprav celo dobrodošla osvežitev. Z nasmeški na obrazih so povedali, da se v Črnomlju končno nekaj dogaja. Vladala je pozitivna energija in vsi obiskovalci so vneto sledili Janu, ki je bil nad svojo publiko navdušen. Vadba, ki je bila namenjena tako začetnikom kot aktivnim posameznikom, je obsegala pravilno tehniko in pristop k teku. Jan Kovačič je trening začel z ustreznim ogrevanjem, sledile so vaje in raztezanje, Marko Potrč pa je udeležence spodbujal in delil koristne nasvete, kako se podati na pot do boljšega počutja. Po pripravah se je ekipa podala na tek v naravo, aktivnost pa so zaključili z raztezanjem in ohlajanjem. Prijetno druženje se je nato nadaljevalo ob zdravih prigrizkih in s prijetno osvežitvijo. Obiskovalci, ki še niso bili seznanjeni s programom vadbe, so lahko na mestu dogajanja obiskali spletno stran 123gremo.si, si ustvarili profil in v zahvalo svojemu telesu podpisali manifest ter se pridružili 123-dnevnemu programu vadbe.

Še je čas, da se pridružite!

HOFERjeva akcija 1,2,3, GREMO!, ki Slovenijo povezuje v gibanju ter izboljšanju dobrega počutja, šteje že preko 2.700 podpornikov. Jan in Marko bosta udeležence še naprej spodbujala na preostalih sedmih dogodkih po Sloveniji, naslednja postojanka pa bo Obala. 12. avgusta se jima bodo številni podporniki lahko pridružili na treningu v Kopru, vrhunec projekta pa sledi oktobra, z dobrodelno obarvano udeležbo vseslovenske akcije na največjem tekaškem dogodku v Ljubljani. Pridite in se nam pridružite tudi vi!

Več informacij je na voljo na spletni strani www.123gremo.si, Facebooku in Instagramu. Prav tako vas vabimo, da na spletni strani ustvarite svoj profil in z označevanjem opravljenih nalog spremljate svoj napredek. Pridružite se nam in delite novico naprej. Cilj je blizu in na njem nas čaka najlepša nagrada - boljše počutje.

1, 2, 3, GREMO!