O-STA

V Europarku samo še ta teden na ogled dih jemajoče fotografije

V mariborskem Europarku so samo še ta teden na ogled fotografije, ki so jih posneli finalisti natečaja Red Bull Illume Image Quest. 55 fotografij, ki vzbuja pozornost daleč naokrog, je namreč od 16. do 29. julija razstavljenih v štajerskem nakupovalnem središču.

Obiskovalci navdušeni nad čudovitimi fotografijami

Obiskovalci Europarka so si lahko vse od ponedeljka, 16. julija, svoje nakupovanje popestrili z ogledom neverjetnih fotografij, ki prikazujejo pustolovske in akcijske športnike na najvišji stopnji pripravljenosti. Na razstavi Red Bull Illume Indoor Exhibition, ki gostuje po svetu in se je za nekaj časa ustavila tudi v štajerski prestolnici, lahko občudujejo fotografije v osupljivi ločljivosti 4K. Posneli so jih finalisti natečaja Red Bull Illume Image Quest, med katerimi sta tudi slovenska fotografa Jan Pirnat in Samo Vidic. Razstava bo v Europarku na ogled do nedelje, 29. julija, do zdaj pa je navdušila že mnoge obiskovalce štajerskega nakupovalnega središča.

Natečaj Red Bull Illume

Red Bull Illume je največji mednarodni fotografski natečaj za pustolovsko in akcijsko športno fotografijo. Natečaj predstavlja najbolj ustvarjalne in najzanimivejše fotografije na svetu ter želi javnosti na tak način približati svet akcijskih športov. Natečaj Red Bull Illume Image Quest 2016 je četrta izdaja natečaja, ki se je odvijal že leta 2007, 2010 in 2013. Na natečaj se je prijavilo 5.645 fotografov iz 120 držav, ki so poslali rekordnih 34.624 posnetkov. Že drugič zapored je skupni zmagovalec postal nemški fotograf Lorenz Holder, tokrat s panoramsko fotografijo športnika Senada Grosica, ki se s svojim kolesom BMX vozi po mostu v jesenski nemški pokrajini.

SES Spar European Shopping Centers

Europark Maribor upravlja družba SES Spar European Shopping Centers. Družba je upravitelj okoli 30 lokacij nakupovalnih središč na območju srednje, južne in vzhodne Evrope in je vodilno podjetje na področju upravljanja nakupovalnih središč v Avstriji in Sloveniji. Skupna površina vseh prostorov, ki jih ponuja v zakup, znaša 801.000 kvadratnih metrov. Na lokacijah nakupovalnih središč SES so zakupniki v letu 2017 dosegli 2,88 milijard evrov bruto prihodkov od prodaje. Družba SES kot poslovno storitev ponuja tudi potrebno strokovno znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradenj, oddaje nakupovalnih površin v zakup ter upravljanja nakupovalnih objektov in središč. Nakupovalna središča družbe SES so bila že večkrat nagrajena z državnimi in mednarodnimi priznanji na področju arhitekture in oblikovanja, trajnostnega razvoja, prometnega načrtovanja in inovativnega trženja. Družba SES deluje v okviru skupine SPAR Österreich. Več informacij: www.europark.si in www.ses-european.com

Dodatne informacije:

Europark

Petra Romih, vodja marketinga
Tel.: 02 320 82 22
e-pošta: petra.romih@europark.si

IPPR

Tjaša Toni Skubic, odnosi z javnostmi
Gsm: 040 512 880
e-pošta: tjasa.toni-skubic@ippr.si

Dodatne informacije o Spar European Shopping Centers SES:

Verena Wegscheider
Public Relations
SES Spar European Shopping Centers GmbH
Söllheimer Straße 4, 5020 Salzburg
Verena Wegscheider@ses-european.com
Tel. 0043 662 4471 7110, Mobil: 0043 664 2650 450