O-STA

Sprejem udeležencev poletnih mednarodnih iger v Izraelu - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 26. julij 2018 - Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol je včeraj v sejni dvorani sprejel velenjske športnike, udeležence 52. poletnih mednarodnih iger šolarjev, ki bodo od 29. julija do 3. avgusta 2018 potekale v Izraelu, mestu Jeruzalem.

Letos bodo na igrah šolarjev velenjski športniki tekmovali v atletiki, tenisu in plavanju. Iger se bodo udeležili atletinje in atleti Tomaž Turinek, Sebastjan Turinek, Tijan Skaza, Aljaž Kos, Manca Cesar, Hana Marovt, Sandra Šmerc, Nina Kovačević, Tea Magrič, Tinkara Miklavžin in Tia Sulejmanović s trenerjema Matijo in Jano Molnar, plavalke in plavalci Anže Perc, Žan Skledar, Sara Navodnik in Zarja Lara Pratnekar s trenerjem Vladom Stjepićem ter tenisači Filip Pušnik Jamikar, Gal Kričej in Žana Kukavica skupaj s trenerjem Sašom Pistotnikom.

Ekipo, ki jo sestavlja 18 športnikov ter 4 trenerji, vodi Katka Geršak iz Športne zveze Velenje.

Na mednarodnih igrah šolarjev se že od leta 1968, ko so bile prve takšne igre organizirane v Celju, povezujejo športniki iz vsega sveta in s tem širijo idejo o prijateljstvu, sožitju ter medkulturnem dialogu. S sodelovanjem si bodo naši mladi športniki nabirali izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili z več kot 1.000 mladimi športniki v starosti od 12 do 15 let iz 69 mest in 29 držav sveta.

Mestna občina Velenje spodbuja sodelovanje velenjskih športnikov na teh igrah že vrsto let, Velenje pa je mednarodne športne igre organiziralo leta 1999.