O-STA

Novinarska konferenca Mestne občine Velenje - 42 maratonov v 42 dneh

Velenje, 14. avgust 2018 - V torek, 21. avgusta, bomo ob 11. uri v dvorani Vile Biance (Stari trg 3, Velenje) pripravili novinarsko konferenco, na kateri vam bomo predstavili športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh, ki se bo 25. avgusta začel in 5. oktobra zaključil v Velenju. Projekt poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Borutom Pahorjem in ambasadorstvom Vlaste Nussdorfer, varuhinje človekovih pravic. Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je glavni podpornik projekta. Cilj projekta je zbiranje denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez in za njene male viteze.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

- Bogomir Dolenc, tekač in pobudnik projekta,

- Drago Martinšek, vodja Urada za družbene dejavnosti v Mestni občini Velenje,

- Bogdan Plaznik, predsednik Športne zveze Velenje,

- Lorna Zadravec Zaletel, predsednica ustanove Mali vitez in

- predstavnik varuhinje človekovih pravic.

Športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh je največji tovrsten projekt v letu 2018 v Sloveniji. S projektom, v katerem bo tekač Bogomir Dolenc odtekel dvainštirideset (42) zaporednih dnevnih maratonov z ciljem zbiranja denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez in njene male viteze, si želi povezati rekreacijo, šport, gibanje in dobrodelnost. Moto "gibanje za male viteze" je postalo moto projekta zaradi same vzpodbude malih vitezov za gibanje, v okolje življenja in tudi vseh ostalih - starejših, mladih, športnikov, rekreativcev, delovno aktivnih občanov, otrok in sicer tako, da se jih vzpodbudi in povabi k aktivnemu gibanju v času izvedbe projekta (tek, hoja, rekreacija, druženje in spodbujanje ostalih udeležencev).

Mali vitezi so osebe, ki so kot otroci se soočali s težko boleznijo - rakom, imeli operacije, terapije, kemoterapije in se v času otroštva oz. odraščanja soočali z boleznijo in zdravljenjem. Zdravljenje je pustilo posledice na njihovih telesih v obliki poškodb tkiv, manjkajočih udov, poškodovanih udov, predvsem pa je pustilo posledice tudi na njihovem psihičnem stanju in samozavesti in/ali samopodobi. Vso to breme nosijo s seboj naprej skozi življenje. Teh oseb je v Sloveniji približno 930.

Poleg Mestne občine Velenje sta podporo projektu izrazila tudi Športna zveza Velenje in športno-rekreacijski zavod Rdeča dvorana Velenje.

Prijazno vabljeni, da se udeležite novinarske konference!