O-STA

Mestna občina Ljubljana in družba BTC priredili sprejem ob največjem dosežku kariere Saša Bertonclja

Danes je na Mestni občini Ljubljana potekal sprejem za telovadca Saša Bertonclja, ki je minuli vikend osvojil največji dosežek kariere in postal evropski podprvak na konju z ročaji na Evropskem prvenstvu v gimnastiki, in njegovega dolgoletnega trenerja Sebastijana Piletiča. Ob izjemnem športnem dosežku so v družbi BTC, ki Bertonclja podpira že 12. leto, telovadca in njegovega trenerja tudi nagradili.

Sašo Bertoncelj je minuli vikend na Evropskem prvenstvu v gimnastiki v britanskem Glasgowu osvojil odlično drugo mesto na konju z ročaji. S srebrnim odličjem si je priboril največji dosežek svoje kariere in postal evropski podprvak, hkrati pa je osvojil tudi najboljši slovenski rezultat na konju z ročaji na Evropskih prvenstvih. Ob vrnitvi v domovino so Bertonclja in njegovega trenerja Sebastijana Piletiča danes v ljubljanski Mestni hiši sprejeli Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC in mag. Damjan Kralj, predsednik Gimnastične zveze Slovenije.

V družbi BTC, ki Bertonclja na izjemni športni poti podpirajo že več kot 11 let, so se odločili vrhunski uspeh telovadca dodatno nagraditi. Jože Mermal mu je izročil nagrado v višini 3.000 evrov, ček za 1.000 evrov pa je šel tudi v roke trenerju Piletiču. Dodatno je Bertoncelj prejel še električno kolo in kolesarski dres profesionalne ženske kolesarske ekipe BTC City Ljubljana.

Sašo Bertoncelj se je vpisal tudi v spominsko knjigo Mestne občine Ljubljana, kjer hranijo vtise izjemnih posameznikov, ki se vpišejo v spominsko knjigo.

Ob sprejemu telovadca je predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal izpostavil: "V družbi BTC smo ponosni, da že dolga leta podpiramo izjemno športno pot Saša Bertonclja, ki nas navdihuje s svojimi dosežki, kot je tokratno srebrno odličje na evropskem prvenstvu. Njegova predanost športu in trdo delo dokazujeta, da so z vztrajnostjo in predanostjo dosegljivi tudi najbolj ambiciozni cilji. Veseli nas, da s podporo Gimnastični zvezi Slovenije že več kot 20 let Bertonclju in ostalim telovadcem omogočamo nemoteno treniranje in nastope na tekmovanjih najvišjega ranga, ki se udejanjijo v odličnih športnih uspehih in prejetih odličjih."

Sašo Bertoncelj je zadovoljen z dosežkom povedal: "Ob prejemanju čestitk počasi dojemam, kako velik rezultat mi je v resnici uspel. Veselje je res veliko, zaradi adrenalina pa še sedaj bolj slabo spim. Ob tej priložnosti se želim zahvaliti svojemu dolgoletnemu pokrovitelju, družbi BTC, ki mi že celotno športno pot, tako ob slabih kot dobrih rezultatih, stoji ob strani."

Družba BTC v okviru svoje družbene odgovornosti podpira številne športnike in športne organizacije, ki dosegajo uspehe na tekmovanjih na nacionalni in mednarodni ravni. Kot dolgoletni podporniki slovenske gimnastike vsako leto podprejo tako Gimnastično zvezo Slovenije kot posamezne telovadce, prizadevali pa so si tudi za odprtje Gimnastičnega centra Ljubljana. Še tesnejšo povezavo podjetja s slovensko gimnastiko pa je konec lanskega leta prineslo imenovanje mag. Damjana Kralja, člana uprave in direktorja za trženje in marketing v družbi BTC, na mesto predsednika Gimnastične zveze Slovenije.

Ljubezen do športa v družbi BTC ne gojijo le do gimnastike; v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana športno kulturo širijo tudi prek spodbujanja kolesarstva. Podpora tej športni disciplini se med drugim vsako leto kaže v organizaciji največjega kolesarskega praznika Maratona Franja BTC City, v letu 2014 pa so skupaj ustanovili tudi prvo profesionalno žensko kolesarsko ekipo BTC City Ljubljana. Skozi podporo različnim športnim disciplinam v družbi BTC prispevajo k osveščanju o pomenu aktivnega življenjskega sloga in krepitvi športne kulture v Sloveniji.

Dodatne informacije:

BTC d.d., Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si