O-STA

Velenje bo dobilo pumptrack poligon - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 20. avgust 2018 - V petek, 24. avgusta, bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič ob 18. uri na zelenici med osnovnima šolama Gustava Šiliha in Antona Aškerca odprl pumptrack (oz. grbinasti/tlačilni) poligon. Skupna povozna (asfaltirana površina) poligona je 480 m² sestavljata pa ga dve progi - večja je primernejša za uporabnike z več znanja, manjša pa za začetnike. Uporaba poligona bo brezplačna, poligon pa bo razsvetljen tudi v večernih urah. Vrednost investicije, ki vključuje izgradnjo pumptrack poligona, zunanjo ureditev, zaščito, ureditev komunalnih vodov in razsvetljave ter postavitev novega pitnika znaša 62 tisoč evrov (DDV ni zajet). Po odprtju bomo pripravili koncert znanega velenjskega raperja 6Pack Čukurja & The Hangover Ladies.

Investicijo vodi Športno rekreacijski zavod Rdeča dvorana, ki bo s poligonom tudi upravljal. Mestna občina Velenje je pred začetkom izvedbenih del na lokaciji poligona uredila odvod meteornih vod.

Neto tlorisne površine celotnega objekta je 950 m², skupna povozna površina znaša 480 m² oz. 190 tekočih metrov proge širine 2 m, in od tega 56 m² oz. 28 tekočih metrov manjše proge.

Projekt za izvedbo Pumptracka je izdelalo podjetje BATT iz Ljubljane, izvajalec gradnje poligona pa je podjetje Dalmastroj Stapič, d. o. o., iz Miklavža na Dravskem polju.