O-STA

Tehnologija blokovnih verig za čiste diamante - najnovejša revolucionarna inovacija v industriji nakita

TOKIO--(BUSINESS WIRE)-- Globalna industrija nakita je svojo pozornost usmerila v japonsko inovacijo - v laboratoriju ustvarjene diamante, ki so kemijsko, fizično in optično enaki naravnim.

Pure Diamond Lab, podjetje s sedežem v Tokiu, sintetizira diamante, ki imajo enake lastnosti kot naravni in zato izpolnjujejo merila za dodelitev certifikata GIA (Gemological Institution of America, Ameriški gemološki inštitut). Diamanti so ustvarjeni v nadzorovanem laboratorijskem okolju podjetja, pri čemer iz čistega ogljikovega materiala nastaja posebna vrsta 'brezhibnih' laboratorijskih diamantov z optičnimi lastnosti, ki prekašajo naravne.

Diamante je mogoče ustvariti v široki paleti barv, vključno s takimi, ki jih v naravi ne najdemo. Ti bi lahko nemudoma preoblikovali trgovino z izjemno redkimi diamanti, npr. rdečimi ali modrimi.

Eden glavnih dejavnikov, ki podjetje Pure Diamond Co. Ltd. ločuje od konkurence, je razvoj tehnologije blokovnih verig za trg z diamanti. Podatki o sintetiziranju, čiščenju in ocenjevanju laboratorijsko ustvarjenih diamantov so zbrani, digitalizirani in uporabljeni za oblikovanje profila, ki je na voljo končnemu potrošniku, s čimer se izboljšata preglednost in nakupovalna izkušnja. G. Jun Kawasaki, glavni tehnolog pri projektu blokovnih verig za čiste diamante, je prav tisti znani heker 'z belim klobukom', ki je v januarju rešil vdor v borzo kriptovalut Coincheck po izgubi 500 milijonov NEM. G. Kawasaki verjame, da je razvoj blokovnih verig za čiste diamante "pravi način uporabe blokovnih verig", proizvajalec diamantov v laboratoriju Pure Diamond Lab pa dodaja, da tehnologija "vsakemu diamantu podarja zgodbo."

V laboratoriju ustvarjeni diamanti, kakršni nastajajo v podjetju Pure Diamond Lab, hkrati spreminjajo globalno industrijo diamantov, ki postaja bolj trajnostna in etična. Pridelava diamantov v laboratorijskem okolju zmanjšuje pritisk povpraševanja na rudnike diamantov, ki ogrožajo okolje. Obenem tehnologija blokovnih verig za čiste diamante pomaga preprečevati distribucijo t.i. 'krvavih diamantov', tj. diamantov, izkopanih na vojnih območjih, in prodanih za financiranje nadaljnjih konfliktov.

Za razširitev projekta laboratorijsko ustvarjenih diamantov podjetje načrtuje uporabo začetne ponudbe kovancev Pure Diamond Coin (PDC). Kriptovaluto podpira singapursko podjetje Pure Diamond Farm, ki je financiralo nakup opreme ter raziskovalno in razvojno dejavnost. Podjetje je trenutno v zadnji fazi registracije intelektualne lastnine, ki naj bi pomenila nadaljnjo okrepitev svojega položaja na področju laboratorijske pridelave diamantov. Želijo si postopoma spremeniti prihodnost industrije z diamanti, zaradi česar je projekt blokovnih verig za čiste diamante tako zanimiv in obetaven.

http://purediamond-ico.com/

Glejte izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180822005011/en/

Stiki

Pure Diamond Farm Singapore
Chris Yang
contact@purediamond-ico.com

Vir: Pure Diamond Farm Singapore